Tinere valori muzicale la Palatul Mogosoaia

Duminica 19 mai 2019 continua la Palatul Mogosoaia editia a VIII-a a Mogosoaia ClasicFest, eveniment organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului si Asociatia Culturala “Pro Valores”. Protagonistii seratei, in care se vor succeda doua recitaluri, sunt trei muzicieni extroardinari.

De la ora 17 le veti putea admira, in cadrul Recitalului laureatilor Concursului “Drumul spre celebritate”, editia a IX-a pe violonista Andra Lucia Matei si pianista Andra Măargineanu. Cele două castigatoare de trofee, la editia de anul trecut a unuia dintre cele mai dificile concursuri desfasurate in Romania, isi voi uni fortele si va vor oferi un program alcatuit din opusuri de: Rahmaninov, Kreisler, Debussy si Sarasate.

Apoi, de la ora 18, pianistul Catalin Raducanu va propune un program integral rus, din care nu va lipsi Suita “Tablouri dintr-o expozitie”, lucrare care va marca implinirea a 180 de ani de la nasterea lui Modest Mussorgski.

Accesul la cele doua concerte se face in baza rezervarii biletelor de intrare in muzeu (6 lei), pe adresa: asociatiaprovalores@gmail.com.                        

Andra Lucia Matei a inceput studiul viorii de la varsta de 7 ani. A absolvit Liceul de Arta Dimitrie Cuclin din Galati si Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, unde a studiat cu profesorul Gabriel Croitoru. De-a lungul anilor a participat la numeroase concursuri naționale si internationale, dintre care amintim: in 2016 a fost finalista a Concursului Muzical de Interpretare “Lions” Sofia, Bulgaria – etapa internationala. Un an mai tarziu a castigat premiul I la la Concursul National de Interpretare Muzicala ”Mihail Jora”- Bucuresti. In 2017 a devenit artist instrumentist al Filarmonicii ”George Enescu”- Bucuresti. In 2018 a castigat Premiul I la Concursul ”Drumul spre celebritate”. In tot acest timp Andra Matei a participat si la cursuri de maiestrie cu profesori de talie internationala: Semion Iaroschevici, Daniel Podlovski, Stefan Gheorghiu, Liviu Casleanu, Gabriel Croitoru, Stephane Rougier. Activitatea sa cuprinde proiecte solistice si recitaluri camerale. A fost invitata in calitate de solista de catre filarmonicile importante din Romania, dar si din strainatate.

Pianista Andra Mărgineanu este absolventa al Colegiului National de Muzica “George Enescu”, clasa pian a prof. Mihaela Zamfirescu. In prezent este studenta a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, in anul IV, la clasa pianistului Vlad Dimulescu. La competitiile la care a participat a obtinut: Trofeul la Concursul „Drumul spre celebritate” (2018), Premiul Lipatti si Premiul II la Concursul ‘’Drumul spre Celebritate’’ (2017), premiul I de Excelență în cadrul concursului International „Pro Piano” (2015). A participat la masterclass-uri, studiind cu profesori ca: Julian Martin, Logan Skelton, Amy Gustafson, Dominique Weber, Josu de Solaun, Andrei Gavrilov, Christopher Hinterhuber, Eduard Kunz, Dana Borşan, Daniel Goiti. A sustinut recitaluri si concerte atat în tara, cat si in strainatate.

Pianistul Catalin Raducanu este discipol al lui Viniciu Moroianu. Din 2007, pana in prezent a obtinut peste 20 de premii la concursuri nationale si internationale. A fost bursier al Fundatiei Principesa Margareta, precum si al UNIMIR. A sustinut recitaluri in Germania, Italia si in foarte multe spatii culturale romanesti. A participat la cursuri de maiestrie sustinute de: Imre Rohmann, Tunde Kurucz, Gabriel Amiraș, Cristian Beldi, Martin Hughes, Andrei Gavrilov, Gerlinde Otto, Tilmann Kremer. Din anul 2017 este membru al ansamblului Traffic Strings si de asemenea face parte din proiectul CONNECTARTS, de promovare a tinerilor muzicieni, sustinut de Asociatia Culturala Izvor.

Toate spectacolele din cadrul Mogosoaia ClasicFest sunt caritabile, fondurile stranse prin donatii la manifestarile amintite fiind destinate campaniei “Viitorul artei”, avand ca scop sprijinirea tinerilor muzicieni foarte valorosi.

Ultimile manifestari din cadrul Mogosoaia ClasicFest editia a VIII-a vor avea loc duminica 26 mai 2019, tot de la ora 17. Atunci recitalul Evei Garet, copilul minune al pianisticii romanesti, care sustine in aceste zile primului sau turneu national, intitual “Citadele muzicale” – editia a VIII-a, va fi urmat de la ora 18 de un show pianistic inedit, sustinut de Les Enharmoniques Piano Duo, ansamblu care va prezenta sub genericul „Jocuri de copii”, un program cu opusuri franceze, semnate de: Camille Saint – Saens, Maurice Ravel si Georges Bizet.

Organizatori: Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului si Asociatia Culturala “Pro Valores”.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Bucuresteni.ro, Calendar evenimente, Observator cultural, Agentia de carte, Radio Trinitas, JurnalMM.ro, Romania pozitiva, Roportal.ro, Artindex, Historia, Modernism, DCNews, Bucharest Cultural Events, UZP.

Leave a Reply