Tabara Internationala la Tulcea

Bijuterii arhitecturale tulcene, în expoziție la Casa Avramide

La Tulcea se desfășoară prima ediție a Taberei Internaționale de Creație Artistică ”Bijuterii arhitecturale tulcene’’.

Vineri, 7 iulie, de la ora 14:00, are loc la demisolul Casei Avramide din Tulcea vernisajul expozițiiei cu lucrările celor 12 artiști care iau parte la Tabăra Internațională de Creaţie Artistică ,,Bijuterii arhitecturale tulcene’’. Cu această ocazie și strict pe perioada vernisajului, publicul prezent va putea admira o expoziție conexă de arte textile, cu bijuterii și piese vestimentare realizate de artista profesionistă Simona Pascale. Evenimentele fac parte din proiectul inițiat de Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România (ALZIAR), susținut de Institutul de Cerctări Eco-muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, Uniunea Artistilor Plastici din Romania – UAPR și finanțat cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea.

Joi,6 iulie, între orele 10 și 11:30, vizitatorii Casei Avramide și pasionații de pictură de toate vârstele vor fi așteptați și instruiți de o parte din artiștii prezenți în tabără, dar și de artiști tulceni, în cadrul unor ateliere de pictură gratuite.

„Scopul proiectului cultural este în primul rând promovarea artei vizuale, stimularea exprimării artistice, încurajarea accesului la cultură şi diversitate culturală. Proiectul mai are şi un scop secundar, acela de a creşte nivelul de conştientizare a publicului din municipiul Tulcea și din județ plus turiștii aflați în vizită, cu privire la necesitatea protejării şi conservării patrimoniului arhitectural moştenit și reflectarea lui în opere de artă”, precizează coordonatoarea proiectului, Maria Carmen Ștefănescu.

Expoziția de la demisolul Casei Avramide va cuprinde lucrări semnate de artişti invitaţi, membrii ai Uniunii Artistilor Plastici din țară, din Republica Moldova și Bulgaria, artiști de talie internațională: Ammar Alnahhas (București), Grigore Carată (Tulcea), Valentin-Mihail Caisîn (Chișinău, Republica Moldova), Gheorghe Coman (București), Cornelia Dedu (București), Irina Dimitreva (Varna, Bulgaria), Diana Dumitru Caisîn (Chișinău, Republica Moldova), Inga Edu (Chișinău, Republica Moldova), Stela Filip (București), Ofelia Huțul (Iași), Simona Pascale (Galați), Teodor Vișan (Galați).

Leave a Reply