Salvati Festivalul de la Palatul Mogosoaia. Solidaritate prin redirectionarea formularului 230

Pe 10 mai 2009 se nastea STAGIUNEA, transformata in FESTIVAL, de la PALATUL MOGOSOAIA.

Pe 10 mai 2009, sute de persoane ne-au surprins umpland Sala Scoartelor, dar si scarile exterioare si o parte din peluza. Nu a fost un program de divertisment sau de promenada. Lumea a venit, a stat in picioare sa asculte sonate de Handel, pentru flaut si pian, interpretate de Ion Bogdan Stefanescu si Horia Maxim.

 

De atunci acest copil de la Palatul Mogosoaia a crescut, a creat o traditie si a rezistat. A rezistat in fata vremurilor, a oamenilor de decizie, a orientarilor politice, a greutatilor bugetare si a reusit sa ofere imaginea unei normalitati culturale in aceasta tara. Pe 30 martie 2020, prin decizia conducerii Centrului de Cultură “Palatele Brancovenesti de la portile Bucurestiului”, luata in urma adresei Primariei Municipiului Bucuresti nr. 528/25.03.2020, COPILUL A INTRAT IN MOARTE CLINICA, va fi ucis nu numai de virus, ci si de indiferenta celor care nu inteleg importanta sustinerii uneia dintre putinele scene camerale inca active ale tarii noastre.

Festivalul de la Palatul Mogosoaia poate fi salvat doar prin solidaritate. Mai speram ca poate fi resuscitat.

Din 10 mai 2009 pana in 2020, in sala Scoartelor din Palatul Brancovenesc au cantat unii cei mai importanti artisti ai Romaniei. Peste 200 de muzicieni incredibli au aparut pe scena palatului de poveste.

De asemenea in acest spatiu incarcat de istorie au venit mari actori si au oferit recitaluri de poezie memorabile, iar artisti plastici de prima valoare s-au integrat in spectacole sincretice.

SPERANTA MOARE ULTIMA, iar minunea culturala de la Mogosoaia ar trebuie sa continue.

Suntem increzatori ca daca artistii protagonisti ai evenimentelor de la Mogosoaia, aceste „voci ale culturii” si miile de spectatori (care au avut acces gratuit de-a lungul anilor) vor sugera ca lumea sa redirectioneze formularul 230, se vor gasi macar 230 de persoane care sa o faca si care sa demostreze astfel ca solidaritate poate salva redute culturale.

Multumesc deja pentru exemplul dat: pianistei Andreea Butnaru, violoncelistului Florin Mitrea, actritei Lamia Beligan, pianistei Viorela Ciucur, artistului vizual Valeriu Mladin, harpistei Maria Bildea. Prin simpla completare, semnare a formularului 230, puteti redirectiona impozitul (care deja vi-a fost luat) catre o cauza concreta – salvarea acestei citadele culturale – Festivalul de la Palatul Mogosoaia.

 

Prin solidaritate putem demostra ca putem trece peste crize, decidenti bugetari si deficite excesive.

Cei care doresc sa ajute la salvarea Festivalului de la Palatul Mogosoaia ne pot contacta prin e-mail: asociatiaprovalores@gmail.com. Zilnic vom abdata lista si vom publica numele celor care se alatura acestei initiative.

Leave a Reply