Romanesc INEDIT…la Palatul Mogosoaia

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti si Asociatia Pro Valores va invita la un nou eveniment din cadrul editiei a VII-a a Mogosoaia ClasicFest, manifestare gazduita de Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia.

Duminica 20 mai 2018, de la ora 12, foarte cunoscute si spectaculoase lucrari romanesti vor fi interpretate de cel mai valoros duo chitaristic actual din tara noastra: Duo Kitharsis. Formatia alcătuita din Alexandra Petrisor si Dragos Horghidan va interpreta opusuri imaginate de: Ciprian PORUMBESCU, Carol MIKULI, Catalin STEFANESCU-PATRASCU, Iosif IVANOVICI,  Bela BARTOK si Sabin DRAGOI, lucrari care vor putea fi ascultate pentru prima data in versiunea pentru doua chitare.

Ansamblul Duo Kitharsis a studiat in tara si in strainatate, a sustinut concerte alaturi de artisti internationali de renume in diverse festivaluri de chitara din: Romania, Germania, Franta si Italia si a fost laureat la multe competitii de mare valoare precum:  Premiul „Champagne Mailliard” la Concursul European de Muzica de Camera de la Paris, in 2014, Premiul I la Concursul „Drumul spre celebritate”, Editia a V-a, Bucuresti, tot in 2014, Premiul I la „Concorso di Esecuzione Musicale Citta di Piove di Sacco” – editia a VII-a, Padova (Italia) si Marele Premiu la Concursul International de Chitara de la Olsztyn (Polonia). In 2015, Duo Kitharsis a inregistrat primul CD la casa de discuri OBK Records cu lucrari de Jean Philippe Rameau, Mauro Giuliani, Dusan Bogdanovici, Manuel de Falla si Astor Piazzolla. „Un duo de chitare stralucit! O mare putere expresiva a artistilor, nu uita niciun detaliu. Toate detaliile articularilor sunt executate cu precizie, interpretarea este nostalgica, frumoasa, foarte lirica”, titra publicatia poloneza Szesc Strun Swiata, după lansarea albumului lor de debut, primit cu entuziasm de iubitorii de chitara.

Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută scriind pe adresa: asociatiaprovalores@gmail.com.

Organizatori: Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului și Asociaţia Culturală “Pro Valores”.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Bucureşteni.ro, Calendar evenimente, Observator cultural, Agentia de carte, Radio Trinitas, JurnalMM.ro, Romania pozitivă, Roportal.ro, Artindex, Historia, Modernism, DCNews, Bucharest Cultural Events, UZP.

Leave a Reply