Rime, Armonii si Imagini la Palatul Mogosoaia
Duminică 26 august 2018, ultima zi a Festivalului „Armonii poetice” , de la Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia, manifestare organizata de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti ai Asociatia Culturala “Pro Valores”, propune doua evenimente inedite: de la ora 12, în Lapidarium va începe un spectacol inedit, cu titlul “Dans, dans, dans…”. Pe scena se vor afla actrita Medeea Marinescu, violoncelistii Ella Bokor si Mircea Marian – componentii Duo Cello Jaya, dar si o deosebita expozitie de fotografie. 9 creatii unicat, foarte spectaculoase, inspirate de spectacole de dans contemporan si semnate de artistul vizual Alina Usurelu, vor putea fi achizitionate, dupa ce va vor bucura la Festivalul Armonii poetice.
Ultima manifestare va avea loc de la ora 17, in sala Scoartelor, cand soprana Sorina Munteanu, pianista Viorela Ciucur si actorul Marius Bodochi, vor readuce in atentia spectatorilor creatia poetica si muzicala de la 1918, spectacolul desfasurandu-se sub titulatura “Romania 100”.
Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută scriind pe adresa: asociatiaprovalores@gmail.com.
Medeea Marinescu debuteaza in film, la numai 3 ani, in comedia „Iarna bobocilor” si devine unul dintre copiii minune ai filmului romanesc. Rolul oferit de Ion Popescu Gopo in „Maria Mirabela”, la numai sase ani, o face celebra. Concomitent cu interpretarea altor roluri, incepe sa studieze pianul la Liceul George Enescu, se gandeste sa urmeze Conservatorul dar cand era in clasa a XII i se incredinteaza rolul Simina din horror-ul/drama „Domnisoara Christina”, dupa romanul scriitorului Mircea Eliade si Medeea alege teatrul si filmul. In 1996 absolva Academia de Teatru si Film, clasa profesor universitar Florin Zamfirescu. In ultimii ani a jucat in filme frantuzesti. Joaca pe scena Teatrului National Bucuresti, in patru piese, dintre care una este Egoistul de Jean Anouilh.
Duo Cello Jaya – Ella Bokor & Mircea Marian
Cei doi sunt absolventi ai Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti la clasa profesorului Marin Cazacu. Ei sunt definiti prin talentul, eleganța, energia prin care își prezintă programul concertelor, oferind publicului mereu un repertoriu rar întâlnit în sala de concert. De-a lungul timpului au concertat la Ateneul Român, la Academia Franz Liszt din Budapesta, la Castelul Peleș, Palatul Mogoșoaia și la numeroase Festivaluri: Baroque Week, „Sergiu Celibidache”,”Enescu și muzica lumii”, IconArts, SoNoRo, Nocturne Baroce, Bucharest Music Film Festival, ș.a.
Alina Usurelu a absolvit programul de master – Spectacol. Multimedia. Societate – din cadrul Centrului de Excelență in Studiul Imaginii. Este artist vizual la Centrul National al Dansului si colaboreaza cu membrii comunitatii de dans contemporan. Pe langa realizarea de fotografii de spectacol, de creatii video pentru promovarea și documentarea produselor artistice contemporane, isi doreste sa dezvolte productia de video-dans in Romania si lanseaza propuneri multimedia inedite impreuna cu dansatori si coregrafi.
Marius Bodochi a absolvit Institutul de Teatru din Targu Mures, clasa profesorului Constantin Codrescu. Debuteaza in 1982 pe scena Teatrului National din Cluj Napoca, cu rolul Cristopher Flanders din „Trenul nu mai opreste aici” de Tennessee Williams. Joaca pe scena Teatrului National „I.L.Caragiale” din Bucuresti din 2004. A facut creatii memorabile „Saptamana luminata”, „Bacantele, „Richard II”- „Visul unei nopti de vara”, „Regele moare”, „Amadeus”. A primit numeroase premii si distinctii: Cetatean de onoare al municipiului Cluj-Napoca, Medalia Meritul Cultural clasa I, Premiul Galei Tanarului Actor, Costinesti, 1985 si 1986, Premiul pentru cel mai bun actor, Fundatia Silvia Popovici, 1998, Premiul pentru cea mai buna interpretare masculina la Festivalul Dramaturgiei Romanesti, pentru rolul din „Regele moare” de Eugen Ionesco, 2000.
Soprana Sorina Munteanu a absolvit Universitatea de Vest din Timisoara, Facultatea de Arte, specializarea Canto, in 1995, obtinand mai apoi un master in domeniu la Academia Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, institutie unde a obtinut si Doctoratul in muzica. Silvia Sorina Munteanu a fost solista a Operei Romane din Cluj-Napoca. In 2002, a fost angajata ca solistă la Opera Natională Romana din Timisoara, iar din 2003 este angajata ca solista a Operei Nationale Bucuresti. De-a lungul carierei, a colaborat cu Teatrele de Operă de la Timisoara, Cluj-Napoca, Budapesta, Sofia, Craiova si cu Filarmonicile din Bucuresti, Arad, Timisoara, Oradea, Baia-Mare, Ploiesti, Sibiu, Cluj-Napoca, Iasi. A sustinut concerte, spectacole de opera si recitaluri in tari precum SUA, Spania, Portugalia, Belgia, Bulgaria, Serbia, Germania, Olanda, Franta, Italia, Elvetia.
Viorela Ciucur este cadru didactic la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, este doctor in muzicologie, din 2003 este si profesor asociat al Universitatii din New Jersey. A sustinut peste 300 de recitaluri si peste 50 de concerte cu orchestrele tarii, a cantat pe scene din Germania, Italia, Anglia, Olanda, Austria, Grecia, Canada.
Organizatori: Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului si Asociatia Culturala “Pro Valores”.
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Bucuresteni.ro, Calendar evenimente, Observator cultural, Agentia de carte, Radio Trinitas, JurnalMM.ro, Romania pozitiva, Roportal.ro, Artindex, Historia, Modernism, DCNews, Bucharest Cultural Events, UZP.