Republica Moldova, prin Daria Sirotiuc, castiga singurul Premiu I acordat in cadrul Concursului International de Arte plastice “Ionel Perlea” – ediția I.

Concursul Internațional de arte plastice “Ionel Perlea” și-a desemnat laureații. La acestă primă ediție organizată de Centrul Cultural UNESCO “Ionel Perlea” din Slobozia, Asociatia Pro Valores și Ovalsart, cu sprijinul Consiliului Județean Ialomița, s-au înscris peste 50 de concurenți cu vârste între 10 și 25 de ani, din  Republica Moldova, Anglia și România.

Un juriu alcătuit din nume importante ale artelor plastice, printre care: profesorul Petru Lucaci, Președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România și artistul vizual și profesorul Valeriu Mladin, s-a dovedid deosebit de exigent, dar și de obiectiv. S-a acordat un singur premiu I.

Câștigătoare a fost autoarea acuarelei „Portret”, Daria Sirotiuc, o tânără de 17 de ani din Chișinău, elevă a Liceului Teoretic „Antioh Cantemir” din capitala Republicii Moldova.

La acestă competiție au mai atras atenția juriului: Dumitru Florescu, Andreias Welther, Laura Cîmpeanu, Vadim Borozan și Xenia Bohan – Republica Moldova, care au obținut premiul al II-lea, precum și Mara Ioana Terteleac, Tatiana Ciahur – Republica Moldova, Ana Maria Cosma, Norica Ioana Popescu,  Maia Truțulescu, Andrada Pariza și Vlad Florea, aceștia obținând premiul al III-lea.

Rezultatele complete le găsiți accesând:

https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-ionel-perlea-rezultate/

Lucrările tinerilor artiști laureati vor fi expuse în cadrul ediției a XXIX-a a Festivalului “Ionel Perlea”, eveniment care se va desfășura între 29-31 iulie 2020 la Slobozia și va marca împlinirea a 120 de ani de la nașterea și a 50 de ani de la trecere în eternitate a marelui dirijor și compozitor. După festival toate lucrările premiate vor face obiectul expoziției permanente care va fi organizată în Casa Memorială “Ionel Perlea” de la Ograda (jud. Ialomița).

Co-organizatori: Ovalsart, Asociaţia “Pro Valores” și Centrul Cultural UNESCO “Ionel Perlea”.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio Trinitas, Observator Cultural, JurnalMM.ro, Agentia de carte.ro, Romania Pozitiva.ro, Bucuresteni.ro, Roportal

Leave a Reply