Regal pianistic impresionist la Palatul Mogosoaia

Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia va gazui duminica 6 mai 2018, de la ora 12, un recital exceptional inscris in cadrul editiei a VII-a a Mogosoaia ClasicFest, manifestare organizata de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti si Asociatia Pro Valores.

Evenimentul este prilejuit de implinirea a 100 de ani de la moartea marelui compozitor Claude Debussy.

Protagonist va fi unul dintre cei mai importanti muzicieni romani ai momentului, pianistul concertist si profesorul universitar Vlad Dimulescu, care spre final va interpreta alaturi de Fausta Dimulescu si o piesa la patru maini – Mica suita tot de Debussy.

Recitalul impregnat de sonoritatile impresioniste franceze, va fi urmat de prezentarea celui mai recent compact disc inregistrat de Vlad Dimulescu, un album cu opusuri de Frederic Chopin.

Pianistul Vlad Dimulescu a inceput studiul pianului la Liceul de Muzica din orasul sau natal, Brasov. Si-a continuat studiile la Conservatorul din Bucuresti, cu pianistul Constantin Ionescu Vovu. Este profesor universitar, iar din 2012 directorul Departamentului pentru Instrumente cu Claviatura si Muzica de Camera. In ceea ce privese cariera de pianist, el si-a inceput-o la 14 ani, interpretand Concertul nr. 2 de Beethoven, impreuna cu Filarmonica Gheorghe Dima din Brasov, dirijata de Ilarion Ionescu Galați. După acest debut a continuat sa cante in toate centrele muzicale importante din țara, sub baghete dirijorale importante: Horia Andreescu, Cristian Mandeal, Emil Simon, Iosif Conta, Mircea Cristescu, Emanuel Elenescu, Ludovic Bacs, Jing-Wang, Daisuke Soga, Bruno Martinotti, Gudmundur Emilsson, Tateo Nakajima, Joan Jose Olives, Enzo Ferraris Massimiliano Caldo, Roberto Salvalaio, Tido Dejean,etc. Vlad Dimulescu a cucerit importante premii la concursurile de pian, precum cel de la Salerno, in Italia, in 1983, Gheorghe Dima din Cluj, 1985, George Enescu in 1991, Viniadelmar, Chile, 1992 si este laureat al Premiului Criticilor Muzicali din Romania in 1995. A participat la festivaluri internationale ca: Interforum din Budapesta in 1987, Dinu Lipatti 1993 Sinaia si 1995 Bucuresti, Serile Lipatti la Fundateanca in 2014, Festivalul de Muzica de Camera de la Brasov 1979-1996 si George Enescu 2013. In strainatate a sustinut recitaluri si concerte in Ungaria, Polonia, Italia, Germania, Portugalia, Spania, Grecia, Bulgaria. Detine titlul de Doctor in arte obtinut cu teza ,,Repere de Belcanto in pianistica chopiniana”. Vlad Dimulescu a susținut cursuri de maiestrie in: Italia, Portugalia, Grecia, Polonia si Bulgaria si a fost membru in jurii internationale si naționale in concursuri pentru pian. In anul 2000 a editat primul CD cu opusuri de Enescu, Chopin si Brahms, in 2004 si-a publicat cartea ,,Belcanto in pianistica chopiniana”, iar de curand a inregistrat un compact disc cu opusuri de Frederic Chopin.

Accesul se face pe baza de invitatie, care poate fi obtinuta scriind pe adresa: asociatiaprovalores@gmail.com.

Organizatori: Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului si Asociatia Culturala “Pro Valores”.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Bucureşteni.ro, Calendar evenimente, Observator cultural, Agentia de carte, Radio Trinitas, JurnalMM.ro, Romania pozitiva, Roportal.ro, Artindex, Historia, Modernism, DCNews, Bucharest Cultural Events, UZP.

Leave a Reply