Regal Jazzistic la Castelul Peles

Bourbon Jazz Unit , formatie alcatuita din Georgiana Popescu – voce,  Alexandru Svet – pian si Ciprian Parghel – contrabas, va sustine sambata 6 octombrie, de la ora 16, ultimul concert de jazz din cadrul Stagiunii “Sunetul Muzicii”, editia a X-a, manifestare organizata de Muzeul Național Peles si Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, in sala de muzica a Castelului Peles.

Evenimentul este parte din proiectul ambițios „100 de ani in 100 de concerte” organizat de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, cu sprijinul Ministerului Culturii si Identitatii Naționale si a Administratiei Fondului Cultural Național.

Accesul se face pe baza de invitatie, care poate fi obtinuta scriind pe adresa: peles.ro@gmail.com.

Bourbon Jazz Unit  si-a inceput parcursul in 2007, ca ansamblu instrumental avandu-l cap de afis pe pianistul Alexandru Svet. Adaugarea, ulterior, a vocii soliste, a permis abordarea unui sound nou, personalizat.

Ansamblul concerteaza in spatii dintre cele mai diverse, de la sali clasice de concert si pana la cluburi sau chiar centre comerciale, muzee si biblioteci, atat in Bucuresti cat si in tara (Sibiu, Brasov, Sighisoara, Reghin, Cisnadie, Odorheiu Secuiesc, Targu Mures, Bistrita, Galati, Iasi s.a.). Printre cele mai notabile aparitii ale lor se numara Festivalul international de jazz – Targu Mures, Brasov Anniversary Jazz Night din Piata Sfatului – celebrand 775 de ani de la prima atestare documentara, Festivalul ICon Arts – Sibiu, SIMN 2010 – Saptamana Internationala a Muzicii Noi – Bucuresti, stagiunea de concerte a Filarmonicii Pitesti sau Vara de Jazz si Poezie la Mogosoaia. Bourbon Jazz Unit sunt castigatorii etapei de jazz a emisiunii-concurs “Drumul spre celebritate” realizata de Radio Romania Cultural in 2010.

Organizatori: Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania prin Programul “Oportunitati la tine acasa” si Muzeul National Peles

Proiect co-finanțat de: Ministerul Culturii si Identitatii Nationale si Administratia Fondului Cultural National

Parteneri: Banca Transilvania, ExcesMusic si Asociatia Pro Valores.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Enjoy TV, Observator cultural, Radio Trinitas, Calendar evenimente, Roportal.ro, onlinegallery.ro, JurnalMM.ro, Capital cultural, Agentia de carte, Romania pozitiva.

Leave a Reply