Recital de pian Chiyo Hagiwara, la Castelul Peles

Stagiunea „Citadela Artelor” de la Sala de concerte a Castelului Peles continua sambata, 28 septembrie, de la ora 16:00, cu recitalul de exceptie sustinut de reputata pianista Chiyo Hagiwara din Japonia. Programul concertului va cuprinde lucrari compuse de: D. Scarlatti, W.A. Mozart, L. Van Beethoven, R. Schumann.

Vizitatorii vor putea descoperi, cu acest prilej, un nou obiect de colectie din patrimoniul Muzeului National Peles a carui istorie va fi expusa in deschiderea concertului.

Evenimentul este organizat in parteneriat cu Institutul Balassi si va fi prezentat de jurnalistul Sebastian Craciun. Intrarea va fi libera prin rezervare solicitata la adresa rezervari.ucimr@gmail.com

Chiyo Hagiwara este absolventa a Academiei de muzica din Tokio; a studiat cu profesori precum Yayoi Fujisawa, Toru Kimura, Shinya Ozaki, Hitoshi Kobayashi, Yutaka Yoshida, Csíky Boldizsár, Csíky Boldizsár jr. şi Junko Massaglia.

Sustine sistematic recitaluri in Franţa, Japonia si Romania, evoluand si in calitate de solista a orchestrelor filarmonice din Targu-Mures, Satu Mare si Bucuresti.

In 2017 oraşul Yamato i-a acordat Premiul pentru viitorul culturii si artei. In anul 2019 a obtinut Premiul III la „Concours Musical de France”.

Leave a Reply