Rapsodii la 4 maini…la Palatul Mogosoaia

Editia a VII-a a Mogosoaia ClasicFest, eveniment organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti si Asociatia Pro Valores, propune iubitorilor muzicii de calitate, un recital pe cat de inedit, pe atat de spectaculos.

In Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia vor rasuna duminica 13 mai 2018, de la ora 12, rapsodii interpretate, in varianta inedita de pian la patru maini, de  „Les Enharmoniques” Piano Duo.

Ansamblul alcătuit din pianistele Anamaria Biaciu-Popa si Maria Indricau propun publicului: Rapsodia Ungara nr. 2 de Franz Liszt,  Rhapsody in Blue de  George Gershwin si Rapsodia Romana nr. 1 de George Enescu.

Cele două pianiste, Maria Indricau si Anamaria Biaciu-Popa au format duo-ul „Les Enharmoniques” in anul 2012 si au devenit o prezenta activa pe scenele de concert din tara. In anul 2015 au castigat Premiul Publicului la Festivalul Muzicii Maghiare, organizat de Institutul Balassi din Bucuresti si au participat la evenimentele „Bucharest Music & Film Festival” si  „Nocturna Bibliotecilor”.

Anamaria Biaciu-Popa s-a nascut la Oradea in anul 1985 si a absolvit Liceul de Muzica „Dinu Lipatti” din Bucuresti. La Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti a studiat la clasa profesoarei Veronica Gaspar. Din anul 2010 sustine recitaluri alaturi de violoncelistul Eugen-Bogdan Popa, formand Duo Popa. Interpreteaza fragmente muzicale in filmul „Efectul Genovese”, Casa de productie TVR (2013). Pasionata si de latura stiintifica a muzicii, publica studii in volumele colective: „Studii de Muzicologie” (Iasi 2014-2016) si „Botosani, oras al muzicii europene” (Botosani, 2015).

Maria Indricau, nascuta in 1976, a absolvit Liceul de muzica „Dinu Lipatti” din Bucuresti si a urmat apoi studiile la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti. A sustinut recitaluri in tara (Bucuresti, Sinaia, Constanta, Ploiesti, Cluj, Piatra-Neamt) si in străinatate la: Stuttgart, Ljubliana – in cadrul conferintei D.A.A.D.(2010) si la Bad Wildbad in cadrul Festivalului „Clara Schumann”(2011).

Accesul se face pe baza de invitatie, care poate fi obtinuta scriind pe adresa: asociatiaprovalores@gmail.com.

Organizatori: Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului si Asociatia Culturala “Pro Valores”.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Bucuresteni.ro, Calendar evenimente, Observator cultural, Agentia de carte, Radio Trinitas, JurnalMM.ro, Romania pozitiva, Roportal.ro, Artindex, Historia, Modernism, DCNews, Bucharest Cultural Events, UZP.

Leave a Reply