mic

Actorul Adrian Titieni este profesor universitar, a fost rectorul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București. În 1984 a jucat primul său rol în filmul „Pas în doi”. A impresionat de-a lungul anilor în peste 80 de filme, printre care „Bacalaureat” (2016), „Ilegitim” (2016), „Moartea domnului Lăzărescu” (2005) sau „Tata mută munții” (2021). Joacă pe scena teatrelor ”Odeon” și Național ”I.L. Caragiale” din Bucuresti. În anul 2016 a fost distins cu Premiul Bayard pentru cel mai bun actor la Festivalul Internațional de Film Francofon din Namur – Belgia, iar la Festivalul de Film de la Chicago a primit premiul Premiul pentru cel mai bun actor. În 2012, a primit premiul Gopo pentru cea mai bună interpretare masculină pentru rolul din filmul “Din dragoste cu cele mai bune intenții”.

Duo-ul Kitharsis este alcătuit din chitașitii Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan, muzicieni laureați cu Marele Premiu la Festivalul Internațional de Chitară  Clasică de la Olsztyn (Polonia, 2014), dar și cu numeroase alte distincții precum:  Premiul I l Concursul „Drumul spre celebritate”, Locul I la Concorso di Esecuzione Musicale „Citta di Piove di Sacco” (Padova,  Italia, 2014), Locul I la Concorso Internazionale di Esecuzione Musicale Castel  Ritaldi (Italia, 2014) sau Locul al II-lea la Concursul International de „Duo de  Chitară” L.I.G.I.T.A. (Liecthenstein, 2016). De-a lungul timpului, de la fondarea sa din 2009, ansamblul a concertat pe  scene importante din Franța, Germania, Italia, Polonia, India, alături de renumiți  muzicieni și de mari orchestre naționale.

Corneliu Drăgan-Târgovişte este cel mai valoros pictor acuarelist al României.   De-a lungul timpului lucrările sale au fost admirate în numeroase expoziţii atât în România, cât și în Franţa, Turcia, Canada, Olanda, Belgia, Ungaria, Grecia, Japonia sau Germania.

Are lucrări în colecţii particulare şi de stat din România, Israel, Franţa, Germania, Turcia, Spania, Federaţia Rusă, Statele Unite, Elveţia, Cehia, Belgia, Olanda, Brazilia, Mexic, Marea Britanie.

Din anul 2020 este membru asociat al Uniunii Artiștilor Plastici din România filiala Râmnicu Vâlcea. De asemenea este membru fondator al „Clubului Artiștilor Acuareliști din România”, membru asociat al National Watercolor Society, San Pedro, California – Statele Unite și membru internaţional al Societăţi de Acuarelă din Birmingham – Marea Britanie. A obținut Premiul de Excelență al Trienalei Internaționale de Acuarelă de la Varna – Bulgaria, Premiul de Excelență al primei Expoziții Universale de Acuarelă, care a avut loc la Zhuji – China și
Premiul de Excelență  oferit de Societatea Internațională de Acuarelă din Mexic. În 2021, la Muzeul de Artă din Târgoviște i-a fost organizată o mare expoziție pesonală intitulată “SoloShow 65 Watercolour”

Ansamblul Musica Viva, fondat în 2005 de către pianista Andreea Butnaru și violoncelistul Florin Mitrea, este  gândit, conceput și realizat ca o manifestare  dinamică a muzicii camerale clasice. Pasiunea  pentru  muzica de camera a dat nastere, de-a lungul anilor, unor proiecte de succes realizate în țară și în străinătate. Muzicieni cu studii la Berlin, Andreea Butnaru este cadru didactic al Universității Naționale de Muzică din București, iar violoncelistul Florin Mitrea este solist instrumentist și șef de partidă al Orchestrei Naționale Radio. În anul 2019, Ansamblul Musica Viva a realizat un compact disc inedit: “O calatorie in secolul XX” – Sonate pentru violoncel si pian de Martinu, Sostakovici si Poulenc.

Dumitru Macovei: “Pentru mine arta, este un fel de a trăi”.  Artistul este pasionat de pictura pe șevalet și bisericească. De mai bine de 36 de ani, el lucrează pentru a aduce “frumosul” în viața oamenilor. Născut în Moinești, Dumitru Macovei a prins dragoste pentru pictură încă de pe băncile liceului. Indrumat de Ovidiu Munteanu, el a descoperit ca are chemare pentru artă, în special pentru pictura și nu a mai renunțat la culori niciodată. A expus în întrega țară, dar și în Franța, Germania,  Finlanda, Cehia și Republica Moldova. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din 1991, iar în anul 2002 a obținut Premiul național pentru artă sacră.

Pictorul Ștefan Potop s-a născut la Tazlău, județul Neamț, în 1960. A urmat Liceul de Artă din Bacău și Facultatea de Arte Plastice „George Enescu” din Iași, promoția 1987, cu diploma de licență în profilul Arte Plastice, specializarea pictură, restaurare. Este profesor la Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra Neamț și președinte al Filialei Neamț a Uniunea Artiștilor Plastici din România. Lucrările sale au făcut obiectul unor expoziții personale și de grup, în țară și în străinătate: Piatra Neamț, Iași, Bacău, București, Chișinău, Veneția, Praga sau Bruxelles.

Fernando Mihalache (acordeon și bayan) este unul dintre puținii interpreți români ai acordeonului care au reușit să pătrundă pe scenele de concert. A obţinut titlul de doctor în muzică la Universitatea Natională de Muzică Bucureşti. Calitățile sale remarcabile îi permit să abordeze o mare varietate de genuri și stiluri muzicale – o recunoaștere a acestui fapt constituind-o prezența sa pe scena Festivalului George Enescu, a Festivalul Jazz Blues& More,“The Sound of Spring”, etc.

Eugen Măcinic este un artist complex, deosebit de valoros, foarte apreciat. Născut în inima Transilvaniei, stilul care îl definește este stilul peisagistic armonizat de melancolie și pace. A avut numeroase expoziții atât în țară, cât și în străinătate.

Violonistul Adrian Florescu este concertmaestru al Orchestrei Naționale Radio din București. In perioada 2007 – 2017 a fost Concertmaestru la “Orquestra de Camera Portuguesa” din Lisabona, dar și la Orchestra Metropolitană din Lisabona. De asemenea a fost colaborator al Orchestrei Gulbenkian, al Orchestrei de Camera din Cascais și al “Algarve Orchestra”, Orchestra Naționala din Porto si „Orquestra Clássica do Sul” din Faro. In 2015 a colaborat și cu Orchestra Simfonică din Bilbao, Spania. Are o activitate solistica si camerala intensa incepand cu anul 2001 cand ocupa postul de vioara I în cvartetul Lusitano si in cvartetul “Ensemble da capela real de Vila Vicosa”, ajutand astfel la promovarea muzicii clasice pe tot teritoriul Portugaliei si participand la numeroase recitaluri, concerte pedagogice si festivaluri internaționale.

 Violonistul Radu Florescu este absolvent al Colegiului de Arte Dinu Lipatti, promotia 2022 la clasa doamnei profesoare Magdalena Ursu. De-a lungul anilor a câștigat numeroase premii I la Olimpiadele Naționale de muzică și a obținut premii la concursuri nationale si internationale: Premiul I la Concursul international Melos – Roma, Premiul I la Concursul George Manoliu. Radu Florescu a fost solist al Orchestrei Dinu Lipatti si al Orchestrei de Tineret. De asemenea a sustinut concerte cu Orchestra Junior organizată de maestrul Marin Cazacu – managerul Filarmonicii George Enescu din București.

Irina Rădulescu este un artist neobosit, dedicat percuției și în special marimbei, instrument ce deja a consacrat-o, atât ca solistă, cât și în diferite ansambluri camerale și ca membru al orchestrelor simfonice din România. În anul 2019 absolvă bursa de studii Erasmus la Academia de Muzică Janacek din Brno, Cehia, la clasa prof.univ.dr. Martin Oprsal și este invitată în seria de concerte din cadrul proiectului Transylania Live. În anul 2018 a primit diploma și bursa de excelență pentru întreaga activitate – din partea Universității Naționale de Muzică București – și a participat la Festivalul de Improvizație Contemporană METRIC, desfășurat la Glasgow. În vara aceluiași an câștigă premiul al doilea și premiul special al juriului în Competiția Internațională de la Tokyo. Irina Rădulescu este laureată a numeroase premii, precum: Trofeul Concursului Național Aulodia – Brașov 2012, Marele Premiu al Concursul „Dan Cumpătă” – 2016, Premiul al doilea la Festivalului Muzicii Maghiare – București 2017, Premiul Creativității la Gala UNATC – ARCUB 2017. În perioada Mai-Iunie 2022 a susținut turneul Marimba – The Journey, în 7 orașe din România. Proiectul “Marimba – The Journey” a fost total nou în spațiul autohton, deoarece a propus pentru prima oară publicului din România un turneu dedicat exclusiv marimbei solo.

Vali Irina Ciobanu s-a nascut în anul 1976 și a absolvit Facultatea de Filosofie Bucuresti, sectia Istoria Culturii si Religiilor. Concepe modernitatea ca pe un opus al abstractizarii, in temeiul unor practici de sevalet recuperate din veacurile vechi, unele chiar din Renastere si cu sprijinul spiritual al unui public cultivat. Vali Irina Ciobanu are numeroase lucrări in colectii particulare din tara si strainatate. A fost protagonista a peste 50 de expozitii personale și a participat la numeroase tabere de creație.

Evelina-Daiana Andrieș s-a format în cadrul Colegiului de Muzică “Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca și a absolvit cursurile Universității Naționale de Muzică din București, perfecționându-se cu Ion Ivan-Roncea și Maria Bîldea. În anul 2018, prin intermediul programului Erasmus, a fost studentă a „Royal Irish Academy of Music” din Dublin, având-o ca profesoară pe Geraldine O’Doherty. O nouă bursă a primit în anul 2020 – a studiat la Paris cu profesoara Catherine Michel. A obținut numeroase premii la olimpiade și concursuri naționale. De asemenea a primit bursa „Tinere Talente” a Fundației „Principesa Margareta a României”. A susținut concerte în calitate de solistă la Filarmonica de Stat Sibiu, Casa Universitarilor din Cluj și Universitatea Națională de Muzică București, în cadrul Festivalului Săptămâna Internațională de Muziciii Noi – 2019. Este membră a Orchestrei Române de Tineret.

Aurelia Chișu este pictor, doctor în arte vizuale şi decorative şi nu în ultimul rând psiholog de profesie. Universul său plastic este concretizat în mai multe cicluri de creaţie precum: Geneza, Nelinişti, Obârşii transilvane, Flori din grădina bunicii, Călătorii sau Anotimpuri, dar în ultima perioadă explorează şi alte dimensiuni ale artei. Este proprietara Galeriei Unic-Art din Cluj, loc în care creează noi maniere şi tehnici de pictură. O asemenea abordare nouă o reprezintă o serie de picturi citadine lucrate de Aurelia Chişu pe suport triunghiular, o tehnică inedită, foarte spectaculoasă. De asemenea este autoarea volumelor: “Bucuria și fascinația creației” și „Artă și psihologie”.

Paul Bătăiosu s-a stabilit în Huedin în 1984. După absolvirea Universității de Artă “Ion Andreescu” din Cluj Napoca s-a specializat în pictură bisericească, urmând timp de șapte ani cursurile Patriarhiei Române. Până în prezent a pictat peste 40 de biserici ortodoxe. A pictat biserici în special în zona Transilvaniei, precum cele din Mărgău, Călata, Domoșu sau Huedin. De asemenea este îndrăgostit și de pictura de șevalet, în cadrul căreia a abordat diverse teme și tehnici. De mare succes s-a bucurat  expoziția „Nostalgia Talentului” care a marcat cea de-a treia ediție a Festivalului „Repere, Mituri, Identități”, organizat de Teatrul „Ararat” din Baia Mare

„Romanian Flute Ensemble, creat la inițiativa profesorului și solistului Matei Ioachimescu, este format din tineri flautiști români care creează evenimente spectaculoase, combinând genuri muzicale diferite de la muzica barocului la muzică de film, de la tango la muzică românească de inspirație folclorică. Formația se evidențiază printr-o formulă instrumentală inedită – o mini orchestră formată din toată familia de flaute moderne, de la flautul bas la piculină.

Mihai Vintilă a fost cel mai important pictor naiv al Banatului. Prima expoziţie a vernisat-o în 1979. În publicistică a debutat în 1996 şi de atunci i-au apărut 13 volume despre pictura naivă şi momente memorialistice legate de această temă. Medic veterinar ca formație s-a afirmat ca artist plastic având expoziţii personale şi de grup în toate localităţile importante ale ţării, dar a apărut şi pe simezele din străinătate, ocazii cu care a obţinut importante distincţii. În cei 88 de ani de viață a participat la peste 30 de tabere de creaţie în ţară şi străinătate. A fost creatorul Fundației Artiştilor Plastici Naivi „Vintilă – Arplana”, o adevărată pepinieră de pictură naivă a Banatului montan, care a funcţionat ca un cenaclu de artă plastică, reunind mulţi artişti valoroşi. Pentru meritele sale a fost distins în anul 2005 cu diploma de „Cetăţean de Onoare al municipiului Caransebeş”.  De asemenea a fost recompensat şi cu importanta distincţie de „Senior al Culturii din Caraş-Severin” conferită de Ministerul Culturii din România.

Parteneri

ucimr-logo
logo-icr
castel-peles-logo
castelul-sturza-logo
muzeu-bleu-neamt-logo
moldova-iasi-logo
muzeu-galati-logo
consiliu-hincesti-logo
muzeul-bucovinei-logo
ecogal-logo
mezeu-tecuci-logo
eco-logo
provalores-logo2

Parteneri media

rrm-logo
rrc-logo
observator-cultural-logo
bucuresteni-logo
adc-logo
roportal-logo
radio-trinitas-logo
romania-pozitiva-logo
artinde
historia
jmm-logo
cal-evenimente-logo
modernism
uzp
rotund
dcnews