Pianista Madalina Pasol recital la Ateneul din Tecuci

Sambata 9 martie 2019, de la ora 19, sunteti invitati Ateneul din Tecuci, la un eveniment exceptional.

Pianista Madalina Pasol, aflata in plin tuneu „Citadele muzicale”, va aduce un omagiu de suflet celui mai mare pianist roman prin reinterpretarea lucrarilor cantate de Dinu Lipatti, in ultimul sau recital din 16 septembrie 1950, de la Besançon.

Madalina Pasol va prezenta publicului opusuri de: Mozart, Schubert, Chopin și Bach.

Intrarea se face pe bază de invitatie, care poate fi obtinuta de la Fundatia Pelin. Telefon:  0722.404369. Accesul se face prin strada 1 Decembrie 1918, nr. 60.

Madalina Pasol a concertat ca solista sau in formatii camerale impreuna cu artisti de renume mondial. Dupa absolvirea Liceului de Arta „George Enescu” a obtinut o bursa de studii la Universitatea de Arte din Berlin, la clasa prof. Georg Sava si apoi la clasa prof. Pascal Devoyon. Pentru merite deosebite obtine bursa „Nachwuchs Förderung Stipendium – NaFög” a Senatului Cultural German, oferita pentru cursurile de Master, precum si diploma de Pianist Concertist.                                                   

Activitatea artistica a Madalinei Pasol a fost recunoscuta prin premii, burse, diplome la concursuri nationale si internaționale: bursa NaFög a Senatului Cultural German, bursa Fundatiei Paul Hindemith, bursa Universitatii de Arte din Berlin, bursa pentru studiile doctorale ale Universitatii de Muzica din Bucuresti, bursa a Fundatiei Georg Schumann, Concursul International pentru pian Feruccio Busoni, Concursul Internațional ARD – München, Marele Premiu –  Concursul International de concerte Targu Mures.

Din anul 2014, Madalina Pasol se dedica promovarii tinerelor talente, artistilor romani si valorilor culturale nationale pe plan regional si internațional in cadrul Institutului de Arte, pe care il conduce. Printre initiativele culturale se numara „Pianina – Play me – CANTA!” in colaborare cu Metrorex – Bucuresti si concertele educative din cadrul Festivalului Music Film Festival 2015 organizat de ARCUB. Institutul de Arte a devenit la scurt timp de la infiintare o institutie culturala care promoveaza arta si cultura in spatii neconventionale.

Madalina Pasol a sustinut cursuri de maiestrie, concerte si recitaluri in Europa si Asia.

Nu ratati un spectacol unic, plin de emotie, un adevarat regal pianistic.

Urmatorul recital din tuneu, Duminica 10 martie, ora 18, la Palatul Episcopal din Galati

Leave a Reply