Pianista Madalina Pasol readuce atmosfera de la Besançon pe scena Ateneului Roman

Pianista Madalina Pasol, va urca duminica 17 martie 2019, pe scena Ateneului Roman, aducand un omagiu de suflet celui mai mare pianist roman prin reinterpretarea lucrarilor cantate de Dinu Lipatti, in ultimul sau recital din 16 septembrie 1950, de la Besançon.

Aflata in plin turneu “Citadele muzicale”, dupa succesele extraordinare pe care le-a obtinut pe 9 si 10 martie, la Ateneul din Tecuci si Palatul Episcopal din Galati, Madalina Pasol va prezenta publicului din Sala Mare a Ateneului Roman opusuri de: Mozart, Schubert, Chopin, Bach, Ravel.

Spectacolul din 17 martie va aduce un plus de atractivitate prin invitarea actritei Stefana Samfira, care va citi scrisori semnate de Dinu Lipatti si adresate profesorilor sai: Mihai Jora, Florica Musicescu, Nadia Boulanger, dar si unor mari personalitati ale timpului: Clara Haskil, George Georgescu sau Nikita Magaloff.

Spectacolul este organizat de Filarmonica „George Enescu” din Bucuresti, iar biletele pot fi rezervate accesand site-ul: http://rezervari.fge.org.ro/book/index.php?id=2090

Madalina Pasol a concertat ca solista sau in formatii camerale impreuna cu artisti de renume mondial. Dupa absolvirea Liceului de Arta „George Enescu” a obtinut o bursa de studii la Universitatea de Arte din Berlin, la clasa prof. Georg Sava si apoi la clasa prof. Pascal Devoyon. Pentru merite deosebite obtine bursa „Nachwuchs Förderung Stipendium – NaFög” a Senatului Cultural German, oferita pentru cursurile de Master, precum si diploma de Pianist Concertist. Activitatea artistica a Madalinei Pasol a fost recunoscuta prin premii, burse, diplome la concursuri nationale si internationale: bursa NaFög a Senatului Cultural German, bursa Fundatiei Paul Hindemith, bursa Universitatii de Arte din Berlin, bursa pentru studiile doctorale ale Universității de Muzica din Bucuresti, bursa Fundatiei Georg Schumann, Concursul International pentru pian Feruccio Busoni, Concursul International ARD – München, Marele Premiu – Concursul International de concerte Targu Mures.

Din anul 2014, Madalina Pasol se dedica promovarii tinerelor talente, artistilor romani si valorilor culturale nationale pe plan regional si international in cadrul Institutului de Arte, pe care il conduce. Madalina Pasol a sustinut cursuri de maiestrie, concerte si recitaluri in Europa si Asia.

Ștefania Samfira este actrita de teatru si film, prezentator si realizator de programe culturale la un post de T.V. , colaborator la radio si mai nou, creatoare si prezentatoare de moda alaturi de sotul ei, designerul vestimentar Cristian Samfira, care a realizat costume si scenografii pentru diverse piese de teatru, printre care amintim: “Tailleur por dames” la Studioul de teatru „Casandra”, “Vanatoarea de balene” la Teatrul National de Opereta Ion Dacian si Teatrul Metropolis.

Stefania Samfira este absolventa a UNATC, Bucuresti, Facultatea de Teatru, secția Arta Actorului, după ce urmase in anul 2000 un stagiu la Conservatorul de Arta Dramatica din Paris. A urmat studii Aprofundate, Specializarea Pedagogie Teatrala, UNATC, in anii 2001-2002 – Master de Film, UNATC, se inscrie la Doctorat in 2002 – Doctorand in Estetica teatrala si in anii 2003- 2005 urmeaza – Workshop Meyerhold – Prof. Univ. Vladimir Granov – ENSAT, Lyon, Franta. In prezent este Asistent Universitar la UNATC, unde preda Arta Actorului.

In film si-a demonstrat profesionalismul de la Ileana, in „Sarea-n bucate” (2000) in regia lui lui Radu Penescu, la Adriana, in telefilmul „Dragoste de mama” (2006), in regia lui Nutu Carmazan. A jucat alauri de tatal ei Florin Zamfirescu in telenovela „Lacrimi de iubire”.

In piese ca: “Magnolii de otel”, “Hotii de frumusete”, „Tu esti eu”, “Vizita”, “Ego”, a putut fi admirata pe scenele Teatrului Evreiesc de Stat, Teatrul Tineretului, Teatrul Rosu, Godot – Cafe Teatru.

Nu ratați un spectacol unic, plin de emoție, un adevărat regal pianistic și actoricesc.

Leave a Reply