Peste 70 de tineri in concursul confirmirii valorilor pianistice

Peste 70 de tineri pianisti din tara si strintate s-au înscris la prima editie a Concursului “Valori pianistice” (8-9 iunie 2019), competitie inedita in urma careia cei mai buni dintre cei foarte buni, pe langa premiile in bani, vor avea si sansa de a canta in fata publicului larg in nu mai putin de 8 recitaluri, desfasurate in sali importante din Bucuresti, dar si in spatii culturale de mare vizibilitate din Tecuci, Onesti, Sibiu si Breaza.

Concursul „Valori pianistice”, initiat de pianista de renume international Madalina Pasol, se va desfasura sub inaltul patronaj al Ambasadei Confederatiei Elvetiene în Romania.

Intrecerea are doua mari sectiuni – amatori siprofesionisti, fiind deschisa atat tinerilor pianisti care studiaza din pasiune arta interpretarii la instrumentul cu claviatura, cat si celor care doresc sa transforme pacerea in profesie.

Etapele dedicate pianistilor AMATORI se vor desfasura SAMBATA 8 IUNIE, de la ora 9:00, in Salonul Librariei Muzicale „George Enescu” din Piata Sfintii Voievozi nr. 1, Sector 1, Bucuresti, iar din juriul de specialitate fac parte:

Christina Boos – Pianist concertist si prof. de pian – Frankfurt, Germania

Sebastian Craciun – Presedinte Asociatia Pro Valores – Bucuresti, Romania

Madalina Pasol – Pianist concertist, Presedinte Institutul de Arte – Bucuresti – Berlin, Germania

Etapele dedicate pianistilor PROFESIONISTI se vor desfasura DUMINICA 9 IUNIE, de la ora 9:00, in Salonul resedintei Ambasadorului Confederatiei Elvetiene in Romania, din str. Atena nr. 12, in juriu alaturandu-se celor trei deja amintiti:

Olivia Laura Doniga – Prof. Pian, Director PianoArt – Galati, Romania

Dragos Calin – Conf. Univ. Dr. Universitatea Natională de Muzica – Bucuresti, Romania

Gala Laureatilor va avea loc la Sala mica a Ateneului Roman, Sambata 15 iunie 2019, ora 17:00 si va fi urmata de un recital al concurentilor la Muzeul Enescu, care se va desfășura Joi, 20 iunie 2019, de la ora 18:00.

Iata ordinea intrarii in competitie:

Premiile in bani vor fi oferite de Clubul Rotary Bucharest si Pasol Music Studio.

Organizator: Pasol Music Studio

Parteneri: Editura Muzicala Grafoart si Asociatia “Pro Valores”.

Leave a Reply