Palatul Mogosoaia…palatul muzicii

In perioada 1 aprilie – 3 iunie 2018, Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia redevine pentru al saptelea an consecutiv un palat al muzicii, un spatiu al excelentei sonore.
Editia a VII-a a Mogosoaia ClasicFest propune pe parcursul a 11 duminici, 10 recitaluri inedite, sustinute de muzicieni de prima valoare.
Si in acest an, organizatorii: Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului si Asociatia Culturala Pro Valores, preluand moda englezeasca a concertelor de pranz, va invita sa aveti experiente sonore de neuitat, duminica de la ora 12.

Protagonistii din acest an sunt: Lucian Velciu care va va propune un inedit show pianistic, interpretand opusuri de la Bach…la Queen, Cvartetul cu pian Caudella – laureatii editiei a VII-a a Concursului “Drumul spre celebritate”, excelentul Cvartet Solartis, Duo Adeo alcatuit din violonistul Andrei Stanciu si violista Emma Rotomeza. Pianistii Vlad si Fausta Dimulescu, intr-un recital eveniment vor comemora implinirea a 100 de ani de la disparitia lui Claude Debussy, iar Anamaria Biaciu-Popa & Maria Indricau vor interpreta rapsodii la patru maine sub titulatura Les Enharmoniques” Piano Duo. Chitaristii Alexandra Petrisor si Dragos Horghidan, adica Duo Kitharsis, vor prezenta un spectaculos recital cu muzica romanesca. 100 de ani de la moartea lui George Cosbuc si respectiv 125 de la cea a lui Piotr Ilici Ceikovski vor fi marcati intr-un recital sustinut de actorul Andrei Hutuleac si pianista Diana Voronetskaya. In recital va evolua si copilul minune al pianisticii romanesti – Eva Garet, iar Fernando Mihalache, la acordeoane, va face o calatorie prin istoria muzicii pornind de la Bach si ajungand la Richard Galliano, prefigurand totodata editia a VI-a a Turneului National „Muzica in Palatele Romaniei”.

Accesul se face pe baza de invitatie, care poate fi obtinuta scriind pe adresa: asociatiaprovalores@gmail.com.

Organizatori: Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului si Asociatia Culturala „Pro Valores”.
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Bucuresteni.ro, Calendar evenimente, Observator cultural, Agentia de carte, Radio Trinitas, JurnalMM.ro, Romania pozitiva, Roportal.ro, Artindex, Historia, Modernism, DCNews, Bucharest Cultural Events, UZP.

Leave a Reply