O noua provocare pentru tinerii artiști plastici – prima ediție a Concursului Martha Bibescu

Asociatia Pro Valores, in parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, organizeaza prima editie a Concursului International de Arte plastice care poarta numele fascinantei printese Martha Bibescu, una din cele mai distinse personalitati ale aristocratiei europene a secolului al XX-lea.

Competitia se adreseaza tuturor tinerilor talentati, iubitori ai reprezentarii imaginilor artistice, iubitori ai culorilor, formelor si libertatii absolute reprezentata de imaginatie.

Competitia se va desfasura exclusiv on-line si este dedicata tinerilor artisti plastici cu varste intre 7 si 25 de ani, care vor fi impartiti pe patru categorii de varsta si doua mari discipline: PICTURA si DESEN.

Fotografiile lucrarilor si documentele necesare incrierii vor putea fi trimise in perioada 11 aprilie – 10 mai 2020, pe adresa: concursulmarthabibescu@gmail.com.

In acesta perioada grea, dominata de pandemia care izoleaza sute de milioane de oameni, acest concurs da un imbold tinerilor sa evadeze din monotonia acestor zile, prin intermediul artei, al creatiei.

Lucrarile premiate in urma jurizarii realizate de trei nume importante ale artelor plastice: artistul vizual si profesorul Valeriu Mladin, curatoarea si criticul de arta Madalina Mirea si curatoarea Ana Negoita, lector in cadrul Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii, vor intra in noua Galerie virtuala de pe www.asociatiaprovalores.ro si vor putea fi admirate de foarte multi oameni, care la randul lor se vor bucura de frumos.

Cele mai bune 10 lucrari, dupa incetarea restrictiilor impuse de criza virusului COVID 19, vor fi expuse in casa pritesei Martha Bibescu, in spatiile incarcate de frumos si de istorie ale Palatului Mogosoaia, iar vernisajul va avea loc în deschiderea Mogosoaia ClasicFest 2020.

Regulamentul complet si conditiile de inscriere pe: https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-martha-bibescu-regulament/

Co-organizatori: Asociaţia “Pro Valores” si Centrul Cultural “Palatele Brâncovenești”.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Trinitas, Observator Cultural, JurnalMM.ro, Agentia de carte.ro, Romania Pozitiva.ro, Bucuresteni.ro, Roportal

Leave a Reply