Noi parteneri se alătură Concursului Internațional de Arte Plastice “România – Semne identitare”

Trei parteneri se alătură primei ediții a Concursului Internațional de arte plastice “România – Semne identitare”. Heidi chocolate, Nordexim și Turbonef măresc zestrea premiilor în competiția excelenței artistice, dedicată sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Întrecerea, organizată de Asociatia Pro Valores și Uniunea Artiștilor Profesioniști, filiala Vâlcea, se va desfășura exclusiv on-line, iar participanții de la 6 la 18 ani, împărțiți pe 3 categorii de vârstă, vor putea trimite fotografiile lucrărilor (pictură, desen, tehnici mixte) și documentele necesare înscrierii în perioada 11 octombrie – 15 noiembrie 2021, pe adresa: concursulromania@gmail.com.

Există trei perioade de înscriere (11 octombrie – 1 noiembrie 2021, 2 – 10 noiembrie 2021 și 11 – 15 noiembrie 2021), iar tema concursului este liberă, semnele identitare ale României putând fi: de la tradiții, locuri, oameni și creații emblematice, la culorile naționale, simboluri și figurile importante ale nației. Amănunte despre condițiile de participare la aceast concurs găsiți pe: https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-romania-semne-identitare-inscrieri/

În plină vacanță forțată, în acestă perioadă grea, dominată de pandemia care bulversează sute de milioane de oameni, acest concurs dă un imbold evadării din monotonie, prin intermediul artei, al creației.

Creațiile alese de un juriul condus de pictorul Gheorge Dican –  vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România, vor fi expuse timp de o lună în Galeria Cozia1 din Râmnicu Vâlcea, iar vernisajul și premierea participanților vor avea loc pe 1 decembrie, în cadrul unei suite de manifestări culturale, dedicată Zilei Naționale a României. De asemenea lucrările premiate vor intra în noua Galerie virtuală de pe www.asociatiaprovalores.ro și vor putea fi admirate de foarte mulți oameni, care la rândul lor se vor bucura de frumos. Valoarea premiilor cu care vor fi răsplătiți tinerii artiști se ridică la peste 10000 lei.

Regulamentul complet pe: https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-romania-semne-identitare-regulament/

Co-organizatori: Asociaţia “Pro Valores” și Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Vâlcea.

Sponsori: Heidi chocolate, Nordexim și Turbonef

Partener: Ovalsart

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio Trinitas, Observator Cultural, JurnalMM.ro, Agentia de carte.ro, Romania Pozitiva.ro, Bucuresteni.ro, Roportal

Leave a Reply