Muzica si poezie la Palatul Mogosoaia

Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia devine in perioada 25 – 26 august 2018 un templu al marii poezii si al muzicii de calitate. Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti si Asociatia Culturala “Pro Valores” va invita la cea de-a treia editie a Festivalului “Armonii poetice”.

Doua zile, patru spectacole, mari actori, importanti muzicieni, o foarte interesanta expozitie de fotografie, o panoramare deosebit de consistenta a liricii și a creației muzicale din Renastere, pana  in contemporaneitate, sunt ingredientele unui eveniment cultural singular in Romania, pe care nu trebuie sa-l ratati.

Prima manifestare va avea loc sambata 25 august, de la ora 12, cand in Lapidarium, actrita Lamia Beligan si Nicolae Szekely, la lauta si chitara renascentista, va vor invita  de-a lungul si de-a latul Europei poetico-muzicale, din perioada Renasterii. In aceeasi zi, dar de la ora 17 si in Sala Scoartelor, creatii de Mihai Eminescu, George Enescu si Dinu Lipatti, vor rasuna sub genericul “Coloane Culturale Romanesti”, in interpretari semnate de actorul Adrian Titieni si de pianistul Horia Maxim.

A doua zi, duminica 26 august, de la ora 12, in Lapidarium va incepe un spectacol inedit, a carui tema principala este Dansul. Pe scena se vor afla actrita Medeea Marinescu, violonceliștii Ella Bokor si Mircea Marian – componentii Duo Cello Jaya, dar si creațiile fotografice semnate de Alina Usurelu.

Ultima manifestare va avea loc in aceeasi zi, de la ora 17, in sala Scoartelor, cand soprana Sorina Munteanu, pianista Viorela Ciucur si actorul Marius Bodochi, vor readuce in atentia spectatorilor creatia poetica si muzicala de la 1918, spectacolul desfasurandu-se sub titulatura “Romania 100”. 

Accesul se face pe baza de invitatie, care poate fi obtinuta scriind pe adresa: asociatiaprovalores@gmail.com.

Organizatori: Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului si Asociatia Culturala “Pro Valores”.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Bucuresteni.ro, Calendar evenimente, Observator cultural, Agentia de carte, Radio Trinitas, JurnalMM.ro, Romania pozitiva, Roportal.ro, Artindex, Historia, Modernism, DCNews, Bucharest Cultural Events, UZP.

Leave a Reply