“MUSIC: a Bridge Between People” – ajunge sambata la Castelul Peles

Programul international “MUSIC: a Bridge Between People” a ajuns anul acesta si in Romania, promovand schimbul cultural intre tarile din Europa de Sud – Est prin intermediul muzicii clasice. Un dialog peste meridiane se desfasoara in aceasta perioada in Romania, cu un program dedicat muzicii de camera si cu participarea artistilor invitati din Germania, Irlanda, Italia/Japonia, Kosovo, Republica Moldova si Romania.

Sambata, 4 august, de la ora 16:00, la Sala de Concerte a Castelului Peles va avea loc un nou concert in cadrul acestui proiect, sustinut de NewBorn Quartet. Format din muzicieni de varf ai tinerei generatii de artisti din Kosovo, cvartetul va interpreta sambata lucrari ale compozitorilor W. A. Mozart, Tomor Berisha si Astor Piazzolla. Alaturi de ei vor sustine un recital vocal si trei participanti ai Academiei ICon Arts Transilvania: Rebecca Germany (SUA), Alexandru Matei și Maria Galațchi (R. Moldova) coordonați de profesorii Annemarie Condacse si David Malis .

Intrarea va fi libera, prin rezervare la adresa peles.ro@gmail.com.

Evenimentul se va încheia cu o invitatie la degustare de vinuri bio oferite de producatorii romani Senator Wine.

“Music: a Bridge Between People” este un proiect de cooperare europeana la care participa asociatii din diferite tari (Romania, Italia si Fosta Iugoslavie), cu scopul comun de a facilita experiente profesionale si artistice comune pentru tinerii muzicieni exceptionali din regiune.

De asemenea, tinerii artisti vor beneficia in Romania de masterclassuri sub indrumarea profesorilor Adrian Mantu, violoncelist al RTÉ ConTempo – cvartetul reprezentativ al Radioteleviziunii Irlandeze, și Reinbert Evers, chitarist german si specialist in muzica de camera (Universitatea din Münster).

Recitalul de la Sinaia este organizat de Muzeul Național Peleș și Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania prin programul „Oportunitati la tine acasa” dedicat tinerilor muzicieni exceptionali care gasesc, astfel, reale oportunități de afirmare aici, pe scenele din Romania.

Proiectul “Music: a Bridge Between People” marcheaza un adevarat itinerariu in regiune, astfel ca artistii vor sustine concertul final pentru orchestra in aceasta toamna in Italia, la Festivalul IPSIA Forlì – Cesena.

Evenimentele sunt promovate și prin Festivalul internațional ICon Arts Transilvania.

Amănunte pe: www.asociatiaprovalores.ro

Parteneri: Banca Transilvania, ExcesMusic şi Asociaţia Pro Valores.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Enjoy TV, Observator cultural, Radio Trinitas, Calendar evenimente, Roportal.ro, onlinegallery.ro, JurnalMM.ro, Capital cultural, Agentia de carte, România pozitivă.

Leave a Reply