Miracolul muzicii de calitate la Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia

In perioada 21 aprilie – 26 mai 2019, Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia redevine pentru al optelea an consecutiv o cetate a culturii, un spatiu al excelentei sonore.

Editia a VIII-a a Mogosoaia ClasicFest propune pe parcursul a cinci serate duminicale, 9 recitaluri inedite, de mare diversitate, sustinute de artisti de prima valoare.

Organizatorii: Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului si Asociatia Culturala Pro Valores, va invita sa aveti experiente sonore de neuitat.

Primul eveniment va fi sustinut de actrita Lamia Beligan si multi-instrumentistul Nicolae Szkely, care pe 21 aprilie, de la ora 18, sub genericul “Armonii Pascale”, vor realiza un spectacol de intensa emotie.

Apoi incepand cu data de 5 mai, pentru patru duminici, blocati-va agendele incepand cu ora 17. Nu ratati intalnirile cu pianista Madalina Pasol, care va aduce un “Omagiu lui Dinu Lipatti” sau cu Duo Iancu – Lobont, care sub genericul “Meraviglia”, se vor transforma in adevarati arheologi sonori.  

Apoi, pe 12 mai, dupa recitalul ineditului Trio Equilibrium, de pian la 6 maini, Horia Mihail si al sau pian calator va vor purta in spatiul sonor clasic vienez.

Duminica 19 mai, ii va aduce in sala Scoartelor din Palatul Mogosoaia pe Laureatii editiei a IX a a Concursului “Drumul spre celebritate”, violonista Andra Lucia Andrei si pianista Andra Margineanu, precum si pe pianistul Catalin Raducanu, care va propune un program integral rus, din care nu va lipsi Suita “Tablouri dintr-o expozitie”, in anul in care se implinesc 180 de ani de la nasterea lui Modest Mussorgski.

In ultima duminica a festivalului, pe 26 mai, copilul minune al pianisticii romanesti – Eva Garet, aflata in primul ei turneu – “Citadele muzicale – 8”, va uimi cu siguranta si publicul de la Palatul Mogosoaia, pentru ca ultimul recital al manifestarii festivaliere sa fie sustinut de Les Enharmonique Piano Duo. Va fi un recital cu muzica franceza, dedicat copiilor… de orice varsta.

Accesul la concerte se face in baza rezervarii biletelor de intrare in muzeu (6 lei), pe adresa: asociatiaprovalores@gmail.com.

Amanunte pe: www.asociatiaprovalores.ro

Organizatori: Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului si Asociatia Culturala “Pro Valores”.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Bucuresteni.ro, Calendar evenimente, Observator cultural, Agentia de carte, Radio Trinitas, JurnalMM.ro, Romania pozitiva, Roportal.ro, Artindex, Historia, Modernism, DCNews, Bucharest Cultural Events, UZP.

Leave a Reply