1 comment

 • Eva Sitzer

  Multumesc pentru transmittera interviului Luat doamnei Monica Bleahu despre Viata si Aktivitäten savantului si geniului Domnul
  Prof.Dr . Marcian Bleahu .
  Am avut ocazia sa o cunosc pe Dna Bleahu in Anii 1960 in Bucuresti si de atunci s_a nascut intre noi o prietenie care cu toata departure in spatiu – eu trăind din 1975 în Germania – continua pana in ziua de azi .

  Mai târziu l-am cunoscut pe Dl. Bleahu .
  Am fost des “ oaspete” al familiei Bleahu în București , și am asistat des la muncă creativă a d.lui Bleahu , care scria sau dicta zi și noapte descrierea expedițiilor lui de cercetare în munți, ilustrate cu zeci de dispozitive .

  Am ascultat des muzică împreună cu el , după cum povestește Dna . Bleahu , radiul era aproape permanent deschid , în timp ce scria la calculator . În timp ce dl Bleahu lucra , Dna Bleahu era întotdeauna prezentă . Ca muza “ inspiranta” și înger pazitor , preluand unele “ sarcini” in cadrul diferitelor acțiuni necesare pentru nașterea cărților și a documentelor care în ziua de azi umple biblioteci , expoziții și arhive de o amploare și valoare intelectuală de neprețuit .
  Doamna Bleahu , care este și ea o persoană intelectuală cu conștiente vaste , și în același timp o persoană charismatică , a adus un aport de neprețuit la nasterea “ unor opere stiintifice de o Importanta si Valoare unica si cumva prin amplosrea lor aproape de necrezut . Ma bucht sm avut ocazia sa ii cunosc pe domil si Dianna Bleahu .
  Vrea sa exorin Inca odata admitstis di respectful meu pentru Dna Bleahu si sa ii urez Multa Sanatate si sa de bucure mai departe de “ valirufucarea” intellectuals a mostenurii crestiri fluid Bleahu , pentru crearea carora eaa adus un aport deosebit
  Köln , 11.04.23
  Eva Sitzer

  Reply

Leave a Reply