„KOUYOU” – sonoritati de toamna japoneza, in finalul Stagiunii de la Castelul Peles

Editia a-X a a Stagiunii “Sunetul Muzicii”, manifestare organizata de Muzeul National Peles si Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, in Sala de muzica a Castelului Peles, se incheie cu un eveniment inedit.

Sambata 27 octombrie 2018, de la ora 16, laureatii Concursului “Romania” de la Tokyo, organizat de Romanian Music Society in Japan, vor prezenta in fata iubitorilor artei sunetelor de la noi un program deosebit de spectaculos. Marimbafonista Chiyuki Funakoshi si soprana Mayuko Komori, in colaborare cu pianistul Mihai Murariu, vor interpreta atat opusuri ale creatorilor niponi, precum: Takatsugu Muramatsu, Kazunori Miyake, Tatsunosuke Koshitani, cat si lucrari semnate de titani ai muzicii europene: Johann Sebastian Bach, Vincenzo Bellini, Giacomo Puccini.

Evenimentul este parte din proiectul ambițios „100 de ani in 100 de concerte” organizat de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, cu sprijinul Ministerului Culturii si Identitatii Nationale si a Administrației Fondului Cultural Național.

Accesul se face pe baza de invitatie, care poate fi obtinuta scriind pe adresa: peles.ro@gmail.com.

Marimbafonista Chiyuki Funakoshi a inceput studiul muzicii la varsta de 12 ani. I-a avut maestrii pe Koya Nakatani si Yumiko Watanabe. In anul 2015 ea a castigat medalia de aur, dar si premiul al III-lea la “Snaredrum Solo Competition” pentru juniori, respectiv seniori. La cea de-a XIII-a editie a Concursului Internatioanal “Romaniaa obtinut atat premiul I, cat si Marele Premiu. In prezent este studenta a Academiei Musashino din Tokyo, unde a primit in 2018 Bursa “In memoriam Naoaki Fukui” si a fost selectata ca membru al Ansamblului Musashino.   

Soprana Mayuko Komori a absolvit Colegiul de muzica din Osaka, iar la editia a XXI-a a Japan Song Competition”, a castigat premiul I si Premiul “Fumiko Yotsuya”. La cea de-a XIII-a editie a Concursului Internatioanal “Romania” de la Tokyo ea a obtinut premiul al III-lea la sectiunea canto.

Mihai Murariu este pianist, organist, compozitor, doctor in muzica, precum si cadru didactic al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti.

Organizatori: Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din Romania si Muzeul National Peles

Proiect co-finanțat de: Ministerul Culturii s Identitatii Nationale si Administratia Fondului Cultural Național

Parteneri: Programul Oportunități la tine acasă (dezvoltat de UCIMR), Romanian Music Society in Japan, Banca Transilvania, ExcesMusic si Asociatia Pro Valores.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Enjoy TV, Observator cultural, Radio Trinitas, Calendar evenimente, Roportal.ro, onlinegallery.ro, JurnalMM.ro, Capital cultural, Agentia de carte, Romania pozitiva.

Leave a Reply