Gala Laureatilor Concursului „Drumul spre celebritate”…la Biblioteca Nationala

Editia a II-a a Stagiunii de Colectie, parte a proiectului ambitios „100 de ani in 100 de concerte” organizat de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, cu sprijinul Ministerului Culturii si Identitatii Nationale si a Administratiei Fondului Cultural National, se va incheia luni, 26 noiembrie 2018, in sala Atrium a Bibliotecii Nationale a Romaniei (Bd. Unirii nr. 22).

In ultimul recital, care va incepe la ora 17,30, vor evolua patru dintre cei mai buni muzicieni, recent remarcati in cadrul Concursului “Drumul spre celebritate”, editia a IX-a, de la Palatul Mogosoaia.

In această gala a tinerelor talente ii veți putea asculta pe Andra Maria Margineanu – Gavrilescu – pianista si baritonul Juhász-Boylan Pál-Károly, castigatori ai trofeelor “Drumul spre celebritate”, dar si pe trompetistul Radu Mihai Ghebaura si pianistul Stefan Pretuleac, laureati cu premiile I la competitia amintita.

Acestia vor interpreta opusuri de: Jules Levy, Frederich Chopin, Wolfgang Amadeus Mozart, Adrian Pop si Claude  Debussy .

Accentul expozitiei adiacente va cadea pe tiparituri deosebite: un facsimil al Studiului Op. 10, nr. 3 de Frederic Chopin, apartinand „Robert Owen Lehman Foundation”, dupa originalul lui Alfred Cortot si o editie  de studiu a Sonatelor alcatuita tot de Cortot, aparţinând Editurii „Maurice Senart”; facsimile ale Baladelor apartinand „Institutului Chopin”, cu semnatura si portretul compozitorului; 12 Studii de Claude Debussy, aparute in anul 1904 la Editura Durand & Fils, cu o prefata a compozitorului si reductia cu pian a operei „Don Giovanni” de Mozart si versiunea in limba romana, larg revazuta de Alfred Alessandrescu in 1936.

Gazde si ghizi printre manuscrise, tiparituri si artisti vor fi: Raluca Bucinschi si Sebastian Craciun.

Accesul este liber, in limita locurilor disponibile, pe baza inscrierii in prealabil la adresa de email: promovare@bibnat.ro

Organizatori: Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania

Co–organizator: Biblioteca Nationala a Romaniei

Proiect co-finantat de: Ministerul Culturii si Identitatii Nationale si Administratia Fondului Cultural National

Parteneri: Programul Oportunitati la tine acasa (dezvoltat de UCIMR), Exces Music, Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului si Asociatia Pro Valores

Parteneri media: Enjoy TV, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Bucuresteni.ro, Agentia de carte, Romania pozitiva.

Leave a Reply