Gala Concursului „Drumul spre celebritate”…pe scena Salii Radio

Un concert de gala, cu tripla semnificatie, va avea loc miercuri, 24 aprilie, de la ora 19:00 la Sala Radio din Bucuresti. Vor urca pe scena laureatii concursului „Drumul spre celebritate”, Editia a IX-a, un eveniment realizat la Palatul Mogosoaia de catre Asociatia Pro Valores cu sprijinul Centrului Cultural Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului, Orchestrelor si Corurilor Radio, Uniunii de Ceatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania.

Totodata, seara de miercuri va aduce un omagiu Eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial printr-un concert emotionant sustinut de tineri si foarte tineri interpreti, cu participarea Corului de Copii Radio.

Evenimentul incheie, cu acelasi prilej, proiectul „100 de ani în 100 de concerte” organizat de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania – UCIMR, cu sprijinul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, prin Centrul Cultural al Sectorului 1.

Alaturi de Orchestra de Camera Radio, sub bagheta dirijorului Radu Popa, vor concerta laureatii prestigiosului concurs: Andra Margineanu – pian, Andra Lucia Matei – vioara si Paul J. Boylan – bariton. Isi da concursul Corul de Copii Radio pregatit Razvan Rados.

Programul va cuprinde lucrari de: A. Vivaldi, W.A. Mozart, S. Pautza, G. Musicescu, D. Voiculescu, dar si aranjamente originale ale unor cantece de arme romanesti si italiene realizate de compozitorii Dan Variu si Paolo Marzocchi. La pian: Magdalena Faur.

Evenimentul va fi prezentat de Sebastian Craciun si transmis in direct, de la ora 19, de Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical si EnjoyTV.

Pianista Andra Margineanu este absolventa al Colegiului National de Muzica „George Enescu”, clasa de pian a prof. Mihaela Zamfirescu. In prezent este studenta a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, la clasa prof. conf. Dr. Vlad Dimulescu. A sustinut recitaluri si concerte atat in tara cat si in strainatate: la Muzeul Paul Constantinescu si la Centrul de Cultura – Ploiesti, in cadrul proiectelor organizate de Institutul Cultural Roman la Istanbul, recitaluri sustinute nn cadrul Fundatiei George Enescu s.a.

Tanara violonista Andra Lucia Matei a inceput studiul viorii de la varsta de 7 ani. A absolvit Liceul de Arta „Dimitrie Cuclin” din Galati si apoi a devenit studenta la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, unde a studiat vioara cu Gabriel Croitoru. De-a lungul anilor a participat la numeroase concursuri nationale si internationale, dintre care: 2016 – finalista a Concursului Muzical de Interpretare „Lions” Sofia, Bulgaria, în 2017 – premiul I la Concursul National de Interpretare Muzicala „Mihail Jora”- Bucuresti. In 2017 a devenit artist instrumentist al Filarmonicii „George Enescu”- Bucuresti. In prezent este doctorand in cadrul Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti.

Nascut in anul 2000 la Cluj-Napoca, tanarul bariton Juhasz-Boylan Pal-Karoly este in prezent student al Facultatii de Muzica din cadrul Universitatii de Vest – Timisoara. A fost complimentat pentru vocea sa de la vaste foarte fragede, fapt care l-a motivat sa aprofundeze studiul si sa isi dezvolte calitatile vocale.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, TVR3, EnjoyTV Romania, Adevarul, Dilema Veche, Historia, Observator Cultural, Unica, Avantaje, TVMania, Psychologies, Eva.ro, Agentia de Carte, LiterNet.

Leave a Reply