Eva Garet, copilul minune al pianisticii romanesti…continua la Onesti Turneul Citadele Muzicale 8

Joi 30 mai 2019, Biblioteca Municipala „Radu Rosetti” din Onesti va gazdui de la ora 18, un nou recital inclus în Turneul “Citadele Muzicale”, editia a VIII – a, organizat de Asociatia Pro Valores impreună cu Primaria Onesti si Biblioteca Municipala „Radu Rosetti”.

Evenimentul isi propune transformarea unor spatii in citadele culturale, spirituale, in fortarete cu adevarat artistice, puse in slujba salvarii culturale a unor comunitati asediate în zilele noastre de nonvalori.

Protagonista turneului este Eva Garet, copilul minune al pianisticii romanesti, care dupa succese impresionante pe scene importante si la competitii de mare valoare, acum sustine primul sau turneu national.

Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

După ce a uimit publicul la Palatul Episcopal din Galati si la Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia, dupa recitalul de joi 30 mai de la Onești, Eva Garet isi va continua turneul “Citadele muzicale” la: Ateneul din Tecuci (vineri 31 mai, ora 17), Castelul Peles din Sinaia (sambata 1 iunie, ora 15) si Colegiul de Arta “Ciprian Porumbescu” din Suceava (duminica 2 iunie, ora 11), in cadrul Galei Concursului “Lira de aur”.

La numai numai 13 ani, Eva Garet face un adevarat maraton pianistic, prezentand un program deosebit de dificil, dar si de atragator, alcatuit din opusuri de: Bach, Haydn, Liszt, Dohnanyi, Ceaikovski, Scriabin si Enescu.

Toate spectacolele din cadrul Turneului “Citadele musicale”, editia a VIII-a, sunt caritabile, fondurile stranse prin donati la manifestarile amintite fiind destinate campaniei “Viitorul artei”, avand ca scop sprijinirea tinerilor muzicieni foarte valorosi.

Leave a Reply