Editia a VI-a a Turneului Muzica Palatelor Romaniei debuteaza la Castelul Peles

In cadrul Stagiunii Sunetul Muzicii, Sala de muzica a Castelului Peles gazduieste sambata 22 septembrie 2018, de la ora 16, primul episod al editiei a VI-a a Turneului Muzica Palatelor Romaniei, organizat de Asociatia Pro Valores si finanțat de Institutul Cultural Roman si Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania.

Dupa incredibilul succes al concertului semnal care a avut loc pe 3 iunie la Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia, protagonistul evenimentului itinerant – acordeonistul Fernando Mihalache, insotit de doua instrumente deosebit de spectaculoase, rar prezente pe scenele clasice ale Romaniei: acordeon si bayan, va propune un periplu unic, plin de frumuseti sonore care strabat veacurile. Vor rasuna opusuri de la Bach la Richard Galliano, de la Mozart la Eugen Doga si Astor Piazzolla.

Accesul se face pe baza de invitatie, care poate fi obținuta scriind pe adresa: peles.ro@gmail.com.

Fernando Mihalache este unul dintre putinii interpreti romani ai acordeonului care au reusit sa patrunda pe scenele de concert. A obtinut titlul de doctor in  muzica la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti in anul 2011 Calitatile sale remarcabile ii permit sa abordeze o mare varietate de genuri si stiluri muzicale – o recunoastere a acestui fapt constituind-o prezenta sa pe scena Festivalului George Enescu, a Festivalul Jazz Blues& More,“The Sound of Spring”, etc.  Unul dintre cele mai importante proiecte ale sale este “Traffic Strings”, materializat cu un compact disc in 2009. Alaturi de vibrafonistul Alexandru Anastasiu, pune bazele “Accord Vibes”, un proiect de anvergura (acordeon şi vibrafon), unic in Romania. Un alt proiect interesant prin asocierea timbrală (flaut, acordeon, pian si contrabas), cat si prin repertoriul abordat este “Maxim Quartet”. Acum se afla in fata primului turneu solo, o adevarata provocare artistica pe care nu trebuie sa o ratati.

Amanunte pe: www.asociatiaprovalores.ro

Turneul “Muzica Palatelor Romaniei” va continua astfel: Cetatea Neamt (duminica 23 sept., ora 12,30), Castelul Sturdza de la Miclauseni (duminica 23 sept., ora 18), Palatul Cuza – Muzeul Unirii din Iasi (marti 25 sept., ora 18),  Palatul Culturii din Iasi (miercuri 26 sept., ora 18), Cetatea de Scaun a Sucevei (joi 27 sept., ora 18), Palatul Manuc Bey de la Hincesti – Republica Moldova (vineri 28 sept., ora 17), Palatul “Teodor Cincu” – Muzeul de Istorie din Tecuci (sambata 29 sept., ora 18), Palatul Episcopal din Galati – Muzeul Istoriei, Culturii si Spiritualitatii Crestine de la Dunarea de Jos (duminica 29 sept., ora17).

Turneul se bucura de sprijinul SC Fragolino SRL producător de vinuri alese din gama Dealu Morilor. Podgoria este localizată la Buteni, Republica Moldova, un taram in care natura transmite vinului o aroma unica si un gust deosebit.

Spectacolele din cadrul editiei a VI-a a Turneului Muzica Palatelor Romaniei sunt caritabile, toate fondurile stranse prin donatii la manifestarile amintite fiind destinate campaniei “Viitorul artei”, avand ca scop sprijinirea tinerilor muzicieni foarte valorosi.

Organizator: Asociatia Culturala “Pro Valores”

Proiect co-finantat de: Institutul Cultural Roman si de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania

Parteneri: Muzeul National Peles, Complexul Muzeal Judetean Neamt, Castelul Sturdza de la Miclauseni, Complexul Muzeal National Moldova Iasi, Muzeul Istoriei, Culturii si Spiritualitatii Crestine de la Dunarea de Jos – Palatul Episcopal din Galati, Consiliul Raional Hincesti, Consiliul Judetean Suceava, Muzeul Bucovinei Suceava, Muzeul de Istorie “Teodor Cincu” – Tecuci, Ecogal, Eco Print Publicitate.

Parteneri Media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Bucuresteni.ro, Calendar evenimente, Observator cultural, Agentia de carte, Radio Trinitas, JurnalMM.ro, Romania pozitiva, Roportal.ro, Artindex, Historia, Modernism, DCNews, Bucharest Cultural Events, UZP.

 

Organizatori Stagiunea Sunetul Muzicii: Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania prin Programul “Oportunitati la tine acasa” si Muzeul National Peles

Parteneri: Banca Transilvania, ExcesMusic si Asociatia Pro Valores.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Enjoy TV, Observator cultural, Radio Trinitas, Calendar evenimente, Roportal.ro, onlinegallery.ro, JurnalMM.ro, Capital cultural, Agentia de carte, Romania pozitiva.

Leave a Reply