Edita a VI-a a Turneului Muzica Palatelor Romaniei programeaza in Judetul Iasi 3 concerte
Cu ocazia editiei a VI-a a Turneului Muzica Palatelor Romaniei, in palatele si castelele iesene au loc trei concerte extraordinare. Evenimentele organizate de Asociatia Pro Valores, Complexul Muzeal National Moldova Iasi si Mitropolia Moldovei si Bucovinei – Centrul Social Cultural Sf.Ilie – Micluseni si co-finantat de Institutul Cultural Roman si Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, vor avea loc dupa urmatorul program: Castelul Sturdza de la Miclauseni (duminica 23 sept., ora 18), Palatul Cuza – Muzeul Unirii din Iasi (marti 25 sept., ora 18), Palatul Culturii din Iasi (miercuri 26 sept., ora 18).
Dupa incredibilul succes al concertului semnal care a avut loc pe 3 iunie la Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia, protagonistul evenimentului itinerant – acordeonistul Fernando Mihalache, insotit de doua instrumente deosebit de spectaculoase, rar prezente pe scenele clasice ale Romaniei: acordeon si bayan, va propune un periplu unic, plin de frumuseti sonore care strabat veacurile. Vor rasuna opusuri de la Bach la Richard Galliano, de la Mozart la Eugen Doga si Astor Piazzolla.
Intrarea la concerte este libera si se face in limita locurilor disponibile.
Fernando Mihalache este unul dintre putinii interpreti romani ai acordeonului care au reusit sa patrunda pe scenele de concert. A obtinut titlul de doctor in muzica la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti in anul 2011 Calitatile sale remarcabile ii permit sa abordeze o mare varietate de genuri si stiluri muzicale – o recunoastere a acestui fapt constituind-o prezenta sa pe scena Festivalului George Enescu, a Festivalul Jazz Blues& More,“The Sound of Spring”, etc. Unul dintre cele mai importante proiecte ale sale este “Traffic Strings”, materializat cu un compact disc in 2009. Alaturi de vibrafonistul Alexandru Anastasiu, pune bazele “Accord Vibes”, un proiect de anvergura (acordeon şi vibrafon), unic in Romania. Un alt proiect interesant prin asocierea timbrală (flaut, acordeon, pian si contrabas), cat si prin repertoriul abordat este “Maxim Quartet”. Acum se afla in fata primului turneu solo, o adevarata provocare artistica pe care nu trebuie sa o ratati.
Spectacolele din cadrul editiei a VI-a a Turneului Muzica Palatelor Romaniei sunt caritabile, toate fondurile stranse prin donatii la manifestarile amintite fiind destinate campaniei “Viitorul artei”, avand ca scop sprijinirea tinerilor muzicieni foarte valorosi.
Proiect co-finantat de: Institutul Cultural Roman si de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania
Parteneri: Complexul Muzeal Judetean Neamt, Muzeul National Peles, Castelul Sturdza de la Miclauseni, Complexul Muzeal National Moldova Iasi, Muzeul Istoriei, Culturii si Spiritualitatii Crestine de la Dunarea de Jos – Palatul Episcopal din Galati, Consiliul Raional Hincesti, Consiliul Judetean Suceava, Muzeul Bucovinei Suceava, Muzeul de Istorie “Teodor Cincu” – Tecuci, Ecogal, Eco Print Publicitate.
Parteneri Media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Bucuresteni.ro, Calendar evenimente, Observator cultural, Agentia de carte, Radio Trinitas, JurnalMM.ro, Romania pozitiva, Roportal.ro, Artindex, Historia, Modernism, DCNews, Bucharest Cultural Events, UZP.