Duetul corzilor…la Palatul Mogosoaia

Duminica 29 aprilie 2018, de la ora 12, Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia gazduieste, un recital inedit inscris in cadrul editiei a VII-a a Mogoaoaia ClasicFest, manifestare organizata de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti si Asociatia Pro Valores.

Duo Adeo, formatie unica in peisajul muzical romanesc, va interpreta opusuri scrise pentru duetul vioara – viola de: Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Louis Spohr sau Haendel/Halvorsen.

Protagonisti vor fi: violonistul Andrei Stanciu si violista Emma Rotomeza, doi muzicieni exceptionali, perfectionati la Academia Yehudi Menuhin din Elvetia.

Andrei Stanciu, violonist nascut la Brasov, este absolvent al Academiei Internationale de Muzica « Yehudi Menuhin » din Elvetia unde a avut ocazia de a studia cu celebrii violoniști: Maxim Vengerov, Liviu Prunaru si Oleg Kaskiv. In martie 2016 a obținut Premiul 1 la Concursul International Grand Prize Virtuoso – Londra. In palmaresul sau se mai regasesc peste 15 premii la concursurile nationale si internationale de vioara si Premiul Special al Uniunii Criticilor Muzicali “Mihail Jora”. Pana in anul 2015 a fost solist si membru al orchestrei de camera “Menuhin Academy Soloists. Andrei Stanciu a inceput studiul viorii la varsta de 7 ani la Brasov, sub indrumarea profesoarelor Laura Modorcea si Maria Mireanu. In anul 2007, a inceput cursurile Universitatii de Arte «George Enescu» din Iasi, studiind cu prof. univ. dr. Bujor Prelipcean, prim violonistul cvartetului Voces. A concertat in calitate de solist cu mai multe orchestre din tara si strainatate pe scene din Elvetia, Polonia, Portugalia, Spania, Italia, Israel.

Violista Emma Rotomeza s-a nascut in 1985 la Ramnicu Valcea. Studiaza la inceput cu prof. Mariana Mihailescu si de la 13 ani pana la terminarea liceului castiga premiul I fiecare concurs national la care participa. Din anul 2004 devine studenta a Unversitatii Nationale de Muzica Bucuresti, unde a studiat cu Valeriu Pitulac si Iulia Timiras. In anul 2009, obtine o bursa in Spania la Conservatorul de Muzica Eduardo Martinez Torner, la clasa profesorului Luis Magin Muniz Bascon. Formeaza Cvartetul Resonance care a fost invitat cu ocazia primei editii a Turneului National Muzica in Palatele Romaniei. In 2011 a fost acceptată la Academia de Muzica Menuhin din Elvetia. Un an mai tarziu devine sefa de partida in cadrul orchestrei Menuhin Academy Soloists, alaturi de care concerteaza in Elvetia, Monaco, Israel, Spania, Polonia, in renumite festivaluri, apare in transmisiuni realizate de televiziunile Arte si Mezzo, inregistreaza cd-uri, pana in septembrie 2015 cand absolva Academia. Din ianuarie 2016 devine sefa de partida in Orchestra Vigo430 din Spania si sustine recitaluri, concerte atat in Romania, cat si in alte tari europene.  

Accesul se face pe baza de invitatie, care poate fi obtinuta scriind pe adresa: asociatiaprovalores@gmail.com.

Amanunte pe: www.asociatiaprovalores.ro

Organizatori: Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului si Asociatia Culturala “Pro Valores”.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Bucureşteni.ro, Calendar evenimente, Observator cultural, Agentia de carte, Radio Trinitas, JurnalMM.ro, Romania pozitiva, Roportal.ro, Artindex, Historia, Modernism, DCNews, Bucharest Cultural Events, UZP.

Leave a Reply