Afirmari pe “Drumul spre celebritate”

De 11 ani Asociatia Pro Valores, Centrul pentru Cultura “Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului”, Orchestrele Radio, Radio Romania Cultural si Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania isi unesc eforturile pentru a organiza o competitie muzicala unicat – Concursul “Drumul spre celebritate”.

Concursul Drumul spre celebritate este singura competitie muzicala din Romania care deschide portile scenelor importante. Cei mai buni dintre cei foarte buni, muzicienii castigatori ai trofeului de la fiecare familie de instrumente, sunt invitati sa cante in recital in cadrul Mogosoaia ClasicFest si a Stagiunii “Sunetul muzicii” de la Castelul Peles si isi primesc cel mai important premiu pe scena Salii Radio, avand sansa de a concerta cu una dintre cele mai valoroase orchestre ale tarii, iar evolutia lor sa poata fi auzita in toata tara prin transmisiunile directe realizate de Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical.

In anul 2020, Concursul “Drumul spre celebritate”  se muta pentru prima data in istoria sa, in orasul care a dat lumii una dintre cele mai interesante voci. La Ramnicu Sarat s-a nascut in 1886 Florica Cristoforeanu. Astfel Concursul Drumul spre celebritate va oferi posibilitatea afirmarii celor mai buni tineri artisti lirici.

Trofeul in acest an poata numele stelei lirice Florica Cristoforeanu, cea care a cucerit cu vocea sa care avea un ambitus impresionat, cele mai importante scene ale lumii.

Concursul Drumul spre celebritate pune fata in fata tinerii muzicieni si viitorii lor spectatori.

De 11 ani am fost martorii evolutiilor a peste 600 de tineri muzicieni, precum si a bucuriei cu care s-au apropiat de muzica, de istorie si de cultura peste 7000 de elevi ai scolilor bucurestene.

După clarinestistul Ioan Radu Grelus, in prezent student la Basel, dupa violoncelistul Ștefan Cazacu, după Cvartetul Eufonia din Cluj, dupa violonista Simina Croitoru si Duo Kitharsis, alcatuit din chitaristii Alexandra Petrișor si Dragoș Horghidan, dupa flautistul Ștefan Diaconu, student al Academiei Regale din Copenhaga, dupa violoncelistul Constantin Borodin, laureat in anul 2016,  fenomenala tanara pianista Eva Garet, cea care a uimit juriul si spectatorii in anul 2017, după pianista Andra Gabrilescu, violonista Andra Lucia Matei si basul Juhasz Pal Karoly, laureatii din 2018, dupa pianistul Nil Mladin, castigatorul Trofeului Dan Mizrahi, in 2019, ediția a XI-a asteapta confirmarea noilor valori muzicale romanesti,oferindu-le sansa afirmarii.

LOGOPMB-1
ccpb-logo