„De la Schubert la Sting”. Recital Costin Soare, sambata la Castelul Peles

Stagiunea „Citadela Artelor” continua la Castelul Peles cu un recital aparte sustinut de Costin Soare, unul dintre cei mai apreciati virtuozi ai chitarei clasice din Romania. 

Concertul va marca finalul turneului national „De la Schubert la Sting” si avea loc sambata, 15 iunie 2019, de la ora 16:00, la Sala de Concerte a Castelului Peles. 
Intrarea va fi liberă, prin solicitarea invitației electronice la adresa rezervari.ucimr@gmail.com

Artistul va interpreta lied-uri de Franz Schubert, aranjate de unul dintre cei mai importanti chitaristi ai secolului al XIX-lea, Johann Kaspar Mertz; teme cu variatiuni/lucrari care au la baza arii sau cantece celebre; Sonata a III-a de Manuel Maria Ponce, una dintre cele mai frumoase compuse pentru chitară in secolul XX, care are in partea mediană un Chanson nostalgic; iar, la finalul itinerariului muzical, publicul va putea asculta un aranjament inedit dupa una dintre cele mai iubite piese cantate de Sting, Shape of my heart.

Concertul va fi sustinut de unul dintre cei mai apreciati şi activi chitaristi romani, aflat la cel de-al optulea sau turneu național, Costin Soare continuand seria turneelor de succes „De la Bach la Beatles”, sau „De la Paganini la Piazzolla” în care asocierea dintre un repertoriu clasic, traditional al chitarei clasice si aranjamente spectaculoase dupa lucrari din cultura pop/rock/jazz a secolului XX atrage numerosi spectatori.

Și cu acest prilej deosebit, deschiderea serii va fi marcata de prezentarea unui nou obiect de valoare din patrimoniul Muzeului National Peles.

Costin Soare (www.costinsoare.com) s-a remarcat prin calitatile de muzician polivalent abordand un repertoriu care porneste de la muzica veche (interpretata la lautt) ai ajunge la cea contemporana. Artistul imbina in mod fericit o frumoasă cariera concertistica (chitarist si lutist) cu cea pedagogică (profesor la C.N.A. „Dinu Lipatti”, Bucuresti si prof. asoc. la Universitatea Nationala de de Muzica), fiind, de asemenea, director artistic al Festivalului International „Serile de chitara” (www.seriledechitara.ro), manifestare de succes ajunsa la a opta editie, in cadrul careia concerteaza chitaristi de top din intreaga lume.

Cu o experienţă de 8 turnee nationale la activ (Romanesc 100%/2019; Flautul fermecat/2018 –ambele alaturi de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu; De la Paganini la Piazzolla/2018; turneul de lansare a CD-ului Twenty Shades of Music/2017 – alături de Ion Bogdan Ştefănescu; De la Bach la Beatles/2017; Muzica in palatele Romaniei/2016; Armonii pascale/2015 – alaturi de actrita Daniela Nane; Nocturne si dansuri/2013), un CD lansat in 2014 (Nocturne si dansuri), altul in 2017, Twenty Shades of Music (alaturi de Ion Bogdan Stefanescu), membru permanent a doua ansambluri camerale (alaturi de flautistul Ion Bogdan Stefanescu si de mezzosoprana Claudia Codreanu), chitaristul Costin Soare este un promotor neobosit al muzicii clasice de foarte buna calitate prin intermediul unui instrument a carui voce intima si repertoriu sunt apreciate de publicul larg.

Pentru activitatea desfasurata in 2016 (turneul Muzica in palatele Romaniei si organizarea Festivalului International „Serile de chitara”, editia a VI-a), Costin Soare s-a numarat printre nominalizatii secţiunii Muzica Clasica din cadrul Galei Premiilor „Matei Brancoveanu” ale Fundatiei Alexandrion.

Leave a Reply