„De la Paganini la Piazzolla” – Recital de chitara la Castelul Peles

Sambata 16 iunie, in Sala de Muzica a Castelului Peles, de la ora 16, se va desfasura recitalul intitulat „De la Paganini la Piazzolla” sustinut de Costin Soare. Evenimentul este inscris in cadrul Stagiunii Sunetul Muzicii, manifestare organizata de Muzeul National Peles si Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania.

Unul dintre cei mai apreciati si activi chitaristi romani, cu sase turnee nationale la activ, (amintim aici “Muzica in Palatele Romaniei” editia a IV-a, “Aronii Pascale”, „De la Bach la Beatles” si turneul de promovare a CD-ului „Twenty Shades of Music”– alaturi de flautistul Ion Bogdan Stefanescu), Costin Soare propune de aceasta data un program care porneste de la muzica lui Niccolo Paganini, celebrul violonist care, lucru mai puţin stiut, era şi un pasionat chitarist, si ajunge in lumea celui care a reinventat tangoul în secolul XX, Astor Piazzolla. Astfel, invitat intr-o calatorie muzicala in lumea romantismului si a neoromantismului de la inceputul secolului XX, publicul va mai putea asculta lucrari ale unor compozitori precum Manuel de Falla, Heitor Villa-Lobos sau Agustin Barrios Mangore, penduland intre virtuozitate si delicatete, intre energie intensa si intimitate.

Accesul se face pe baza de invitatie, care poate fi obtinută scriind pe adresa: peles.ro@gmail.com.

Costin Soare (www.costinsoare.com) este unul dintre cei mai apreciati si activi artisti romani, imbinand in mod fericit o frumoasa cariera concertistica si pedagogică (profesor la CNA „Dinu Lipatti”, Bucuresti si prof. asoc. la Universitatea Nationala de de Muzica din Bucuresti), fiind, de asemenea, director artistic al Festivalului International „Serile de chitara” (www.seriledechitara.ro), manifestare de succes ajunsa la cea de-a saptea editie, in cadrul careia concerteaza chitaristi de top din intreaga lume. Cu o experienţă de 6 turnee nationale la activ („De la Paganini la Piazzolla” /2018, „De la Bach la Beatles”/2017; turneul de promovare a CD-ului „Twenty Shades of Music”- alaturi de flautistul Ion Bogdan Stefanescu/2017; Muzica in palatele Romaniei/2016; Armonii pascale/2015 – alaturi de actrita Daniela Nane; Nocturne si dansuri/2013), doua CD-uri, unul lansat in 2017, „Twenty Shades of Music”- alaturi de flautistul Ion Bogdan Stefanescu, celalalalt in 2014 („Nocturne si dansuri”), membru permanent a doua ansambluri camerale (alaturi de flautistul Ion Bogdan Stefanescu si de mezzosoprana Claudia Codreanu), chitaristul Costin Soare este un promotor neobosit al muzicii clasice de foarte buna calitate prin intermediul unui instrument a carui voce intima si repertoriu sunt apreciate de publicul larg.

Organizatori: Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania prin Programul “Oportunitati la tine acasa” si Muzeul National Peles

Parteneri: Banca Transilvania, ExcesMusic si Asociatia Pro Valores.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Enjoy TV, Observator cultural, Radio Trinitas, Calendar evenimente, Roportal.ro, onlinegallery.ro, JurnalMM.ro, Capital cultural, Agentia de carte, Romania pozitiva.

Leave a Reply