Copilul minune al pianisticii romanesti – Eva Garet si marele acordeonist Fernando Mihalache, atractiile finale ale festivalului de la Palatul Mogosoaia

Editia a VII-a a Mogosoaia ClasicFest, eveniment organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti si Asociatia Pro Valores, se incheie duminica 3 iunie 2018, cu doua recitaluri extrem de atractive. La ora 12 va incepe recitalul copilului minune al pianisticii romanesti –  Eva Garet, iar de la ora 13 va avea loc concertul semnal al Turneului “Muzica Palatelor Romaniei”, care se va desfasura in perioada 22 – 30 septembrie si care il va avea protagonist pe acordeonistul Fernando Mihalache.

Pianista Eva Garet va prezenta un program deosebit de spectaculos, alcatuit din opusuri de: Handel, Chopin, Chaminade, Saint-Saëns, Granados, Liszt si Enescu.

Acordeonistul Fernando Mihalache va interpreta creatii de la Bach la Richard Galliano, de la Mozart la Eugen Doga si Astor Piazzolla, prefigurand astfel programul cu care ii va incanta pe spectatorii Turneului “Muzica in Palatele Romaniei”, in spatii de mare valoare istorica si arhitectonica, precum: Castelul Peles, Cetatea Neamtului, Palatul Sturdza de la Miclauseni, Cetatea de Scaun a Sucevei, Palatul Culturii si Palatul Cuza din Iasi, Palatul Manuc Bei de la Hincesti (Republica Moldova), Palatul Cincu din Tecuci, Palatul Episcopal din Galati.

Accesul se face pe baza de invitatie, care poate fi obtinuta scriind pe adresa: asociatiaprovalores@gmail.com.

Eva Garet are 12 ani, este eleva a Colegiului National de Muzica “George Enescu”, unde studiaza cu profesoara Mihaela Zamfirescu. Pana acum a castigat: Trofeul „Lira de aur” – Suceava 2016, premii I la concursurile: „Pro Piano”, „Milennium Piano”, „Ada Ulubeanu”, „Victor Giuleanu”, „Tinere talente”, la Olimpiadele Nationale de Muzica, Premiul al II-lea la Jeunesses International Music Competition – 2016. A susţinut recitaluri în Piaţa Festivalului “George Enescu”, La Ateneul Roman, la Centrul de cultura Arcus, in cadrul stagiunii Fundatiei „Remember Enescu” si la invitatia Fundatiei „Milennium Piano”. Anul trecut a obtinut locul I la Concursul de pian Ricardo Vines de la Lleida, Spania si a cucerit Trofeul Dinu Lipatti al Concursului “Drumul spre celebritate”. Anul acesta a debutat ca solista, in Concertul nr. 23 pentru pian si orchestra de Mozart, colaborand cu Orchestra de Camera Radio si cu Filarmonica Ion Dumitrescu din Ramnicu Valcea.

Fernando Mihalache este unul dintre putinii interpreti romani ai acordeonului care au reusit sa patrunda pe scenele de concert. A obtinut titlul de doctor in  muzica la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, in anul 2011. Calitatile sale remarcabile ii permit sa abordeze o mare varietate de genuri si stiluri muzicale – o recunoaștere a acestui fapt constituind-o prezenta sa pe scena Festivalului George Enescu, a Festivalul Jazz Blues&More, “The Sound of Spring”, etc. Unul dintre cele mai importante proiecte ale sale este “Traffic Strings”, materializat cu un compact disc in 2009. Alaturi de vibrafonistul Alexandru Anastasiu, pune bazele “Accord Vibes”, un proiect de anvergura (acordeon si vibrafon), unic in Romania. Un alt proiect interesant prin asocierea timbrala (flaut, acordeon, pian si contrabas), cat si prin repertoriul abordat este “Maxim Quartet”. In prezent, Fernando Mihalache conduce o clasa de acordeon  in cadrul Universitati Naţionale de Muzica Bucuresti.

Amanunte pe: www.asociatiaprovalores.ro

Organizatori: Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului si Asociatia Culturala “Pro Valores”.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Bucuresteni.ro, Calendar evenimente, Observator cultural, Agentia de carte, Radio Trinitas, JurnalMM.ro, Romania pozitiva, Roportal.ro, Artindex, Historia, Modernism, DCNews, Bucharest Cultural Events, UZP.