LAMIA BELIGAN este actriță a Teatrului National din Bucuresti. În 2017 – 2018  a obtinut mari succese în spectacolele:  Vivien Leigh: Ultima Conferință de presă, Două pe față, două pe dos și Sinucigașul. A fost distinsă cu: Premiul Fundaţiei Silvia Popovici pentru cea mai bună actriţă a anului 1998; Leul de Argint pentru filmul “Hotel de lux” în regia lui Dan Piţa, rolul Marta, 1992; Premiul de interpretare pentru rolul Gwendolline din comedia muzicală după piesa „Bună seara, domnule Wild”, la Festivalul Internaţional de la Liverpool, 1990; Medalia Meritul Cultural conferită de preşedintele României, iar în 2019 Premiul Bussines Arena Magazine pentru Excelență în Artele Spectacolului.

OLESEA SAVVATEEVA – Redactor Radio România Internațional. Jurnalist cultural, cu o vastă experianță căpătată atât la Chișinău, cât și la București. A realizat numeroase interviuri cu mari personalității ale culturii și artei, dar și reportaje, cronici, recenzii. I-au fost publicate numeroase poezii și eseuri în reviste de specialitate de limba rusă.

Varujan Vosganian (n. 1958) este poet şi prozator. A publicat volumele de versuri Şamanul albastru (Editura Ararat, 1994), Ochiul cel alb al reginei (Editura Cartea Românească, 2001), Iisus cu o mie de braţe (Editura Dacia, 2005) şi Cartea poemelor mele nescrise (Editura Cartea Românească, 2015), precum şi volumele de proză Cartea şoaptelor (roman, Editura Polirom, 2009, 2012), Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri (nuvele, Editura Polirom, 2013), Copiii războiului (roman, Editura Polirom, 2016), Statuia comandorului (roman, Editua Polirom, 2018). Cărţile sale au fost traduse in peste 20 de limbi, premiate sau nominalizate la premii importante în ţară şi în străinătate. Traduceri, prezentări, lecturi publice, precum şi comentarii critice ori eseuri din şi despre scrierile sale au fost realizate în numeroase ţări ale lumii.

LOGOPMB-1
ccpb-logo