Concursul “Citadela artelor” si-a desemnat laureatii

La prima ediție a Concursului Internațional de Arte plastice “Citadela artelor” s-au înscris 72 de concurenți din Republica Moldova, Ucraina, Vietnam și România. Competiția organizată de Ovalsart, este un proiect câștigător al grantului oferit de Petrotel Lukoil. Partenerii întrecerii artistice sunt: Asociația Pro Valores, Muzeul Național Peleș, Centrul Cultural “Aurel Stroe” din Bușteni, Sonimpex Topoloveni și Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România

În urma jurizarii realizate de nume importante ale artelor plastice printre care: artistul vizual și profesorul Valeriu Mladin sau pictorul Sorin Adam, câștigătorii celor trei categorii de vârstă sunt: Alexandra Izabel Terțea – 13 ani, elevă a Colegiului de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești, Măruca Pepel – 16 ani, elevă a Colegiului German Goethe din București și Nadia Negru – 41 de ani, pictoriță formată la Chișinău, care îmbină arta plastică și arhitectura în România.

La acestă competiție au mai atras atenția juriului: Ioana Maria Stochirlea, Xenia Bohan (Republica Moldova), Nina Apostol (Republica Moldova), Silviu Arap (Republica Moldova), Ion Golubei (Republica Moldova),  tineri artiști plastici care au obținut premiul al II-lea la diferite categorii de vârstă, Maia Truțulescu, Laura Maria Stog Galben, Ana Maria Cosma, Isabela Zaman, Ioan Pintea și Ionela Cristina Dimuș, care au obținut premiul al III-lea.

Rezultatele complete le găsiți accesând:

https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-citadela-artelor-rezultate/

Lucrările laureaților vor fi expuse de pe 21 martie la Castelul Pelișor din Sinaia, prilej cu care va avea loc și festivitatea de premiere a competiție. Apoi cele mai bune lucrări ale primei ediții a Concursului Internațional „Citadela Artelor”, începând cu 4 aprilie se vor afla, pentru două săptămâni și pe simezele Casei de Cultură „Aurel Stroe” din Bușteni.

Toate lucrările laureaților vor intra în Galeria virtuală de pe https://www.asociatiaprovalores.ro/galerie-virtuala-citadela-artelor/ și vor putea fi licitate în cadrul campaniei “Art for life”. O parte din sumele strânse va fi donată unui centru de plasament din județul Prahova, iar o altă parte se va transforma într-o bursă care va fi acordată unui tânăr artist plastic foarte valoros, care va fi ales în urma unei selecții de dosare.

Organizator: Ovalsart

Parteneri: Asociaţia “Pro Valores”, Sonimpex Topoloveni, Muzeul Național Peleș, Centrul Cultural “Aurel Stroe” din Bușteni și Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România.

Proiectul este câștigător al grantului oferit de Petrotel Lukoil

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio Trinitas, Observator Cultural, JurnalMM.ro, Agentia de carte.ro, Romania Pozitiva.ro, Bucuresteni.ro, Roportal, Ultima Oră

Leave a Reply