Interviu cu Gheorghe Dican

Pictorul Gheorghe Dican – vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Read More

Noii laureați ai Concursului Internațional de Arte plastice “Martha Bibescu” – ediția a V a

Concursul Internațional de Arte Plastice “Martha Bibescu” și-a desemnat laureații ediției cu numărul cinci, un eveniment organizat de Asociatia Pro Valores și Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România și cu sprijinul Asociației Cultural Ervant Nicogosian Med Life, Fiziozone și Ovalsart. Au participat concurenți din Egipt, Republica Moldova și România. Un

Read More

”Culturile lumii” – festivalul diplomației culturale

Pentru al treisprezecele an, Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, își deschide porțile pentru o nouă ediție a Mogoșoaia ClasicFest, care se va desfășura și de acestă dată sub genericul ”Culturile lumii”. Țări din America de Sud, Asia, Europa și Africa și-au anunțat participarea, iar cu ocazia acestui festival le veți putea descoperi prin muzică, artă plastică, dans, imagini, filme documentare și tradiții. Pe 25 – 26 mai 2024 vă veți putea bucura de: expoziții de artă plastică, fotografie, obiecte tradiționale, proiecții de filme, concerte, spectacole de dans, ateliere handmade pentru copii.
Timp de două zile, în spațiile de poveste, ale Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia și-au dat întâlnire: Uruguay, Turkmenistan, Vietnam, Egipt, Siria, Irak, Israel și România.

Read More

Interviu cu Tudor Zbârnea

Pictorul Tudor Zbârnea – directorul Muzeului Național al Moldovei din Chișinău

Read More

Noi parteneri se alătură Concursului International de Artă Plastică “Martha Bibescu”- a V-a ediție

Concursul Internațional de Artă Plastică ”Martha Bibescu” ediția a V a

Premii de peste 10000 lei
Înscrierii până pe 14 mai 2024, pe adresa: concursulmarthabibescu@gmail.com
Co-organizatori: Asociaţia “Pro Valores”, Centrul Cultural “Palatele Brâncovenești” și Uniunea Artiștilor Plastici din România.
Parteneri: Asociația Culturală ”Ervant Nicogosian”, Med Life și Fiziozone
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Internațional, Radio Trinitas, JurnalMM.ro, Agentia de carte.ro, Romania Pozitiva.ro, Bucuresteni.ro, Roportal, Agerpres, AmosNews, Coolt Neamt, Zile și Nopți, Revista Arta, Modernism.ro, Top Business, Piața de Artă.

Read More