Cvartetul Solartis in „Stagiunea de colectie” de la Biblioteca Nationala

Cvartetul Solartis este protagonistul volumului cu numărul 3 al Stagiunii de colectie de la Biblioteca Nationala a Romaniei. Concertul va avea loc luni 22 octombrie 2018, de la ora 17,30, in sala Atrium a Bibliotecii Nationale a Romaniei (Bd. Unirii nr. 22). Violonistele Simina Croitoru, Ana Maria Marian, violistul Daniel Vots si violoncelistul Andrei Nitescu, tineri extrem de talentati, bursieri ICon Arts, vor interpreta doua opusuri de mare atractivitate semnate de Joseph Haydn si Antonin Dvorak.
Gazde si ghizi printre manuscrise, tiparituri si artisti vor fi Raluca Bucinschi si Sebastian Craciun.
Accesul este liber, in limita locurilor disponibile, pe baza inscrierii in prealabil la adresa de email: promovare@bibnat.ro

Read More

„Stagiunea de colectie” de la Biblioteca Nationala continua cu o serie de sase noi evenimente culturale. Luni va concerta ansamblul Musica Viva

Urmatorul eveniment, Vol. 2 al Stagiunii de colectie, va avea loc luni, 15 octombrie 2018, de la ora 17:30, la Sala Sympsoium a Bibliotecii Nationale, iar invitat va fi de aceasta data cunoscutul ansamblu Musica Viva.
Ansamblul Musica Viva, alcatuit din pianista Andreea Butnaru, violoncelistul Florin Mitrea si avand-o invitata pe soprana Miruna Iancu, va propune un program alcatuit din opusuri de: George Stephanescu, Constantin Dimitrescu, Filip Lazar si Bella Bartok.
Accesul este liber, in limita locurilor disponibile, pe baza inscrierii in prealabil la adresa de email promovare@bibnat.ro

Read More

Adrian Titieni si Horia Maxim, invitati ai primului volum din „Stagiunea de colectie” de la Biblioteca Nationala

Luni, 8 octombrie 2018, de la ora 17:30, va debuta cel de-al doilea sezon al Stagiunii de colectie la Biblioteca Natională a Romaniei (Bd. Unirii nr. 22), parte din proiectul ambitios „100 de ani in 100 de concerte” organizat de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, cu sprijinul Ministerului Culturii si Identitatii Nationale si a Administratiei Fondului Cultural National. 
In Sala Symposium a Bibliotecii Nationale a Romaniei, va avea loc un spectacol deosebit de poezie si muzica, in care versurile lui Mihai Eminescu vor intalni creatiile lui George Enescu si Dinu Lipatti.
Ideile artistice ale celor trei creatori emblematici ai cultuii romane vor fi revelate de doi artisti de prima valoare: actorul Adrian Titieni si pianistul Horia Maxim.
Accesul va fi liber in limita locurilor disponibile.

Read More

Regal Jazzistic la Castelul Peles

Bourbon Jazz Unit , formatie alcatuita din Georgiana Popescu – voce,  Alexandru Svet – pian si Ciprian Parghel – contrabas, va sustine sambata 6 octombrie, de la ora 16, ultimul concert de jazz din cadrul Stagiunii “Sunetul Muzicii”, editia a X-a, manifestare organizata de Muzeul Național Peles si Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, in sala de muzica a Castelului Peles.
Evenimentul este parte din proiectul ambițios „100 de ani in 100 de concerte” organizat de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, cu sprijinul Ministerului Culturii si Identitatii Naționale si a Administratiei Fondului Cultural Național.
Accesul se face pe baza de invitatie, care poate fi obtinuta scriind pe adresa: peles.ro@gmail.com.

Read More

Anunt – prelungire perioada de inscrieri la Concursul „Drumul spre celebritate”

Datorita numarului mare de tineri artisti studenti care si-au exprimat dorinta de a participa la editia a IX-a a Concursului Drumul spre celebritate, studenti care astazi 1 octombrie isi reiau cursurile, membrii comitetului de organizare a competitiei a decis sa prelungeasca perioada de inscrieri pana duminica 7 octombrie 2018. Mult succes celor care decid sa

Read More

Edita a VI-a a Turneului Muzica Palatelor Romaniei programeaza in Judetul Iasi 3 concerte

Cu ocazia editiei a VI-a a Turneului Muzica Palatelor Romaniei, in palatele si castelele iesene au loc trei concerte extraordinare. Evenimentele organizate de Asociatia Pro Valores, Complexul Muzeal National Moldova Iasi si Mitropolia Moldovei si Bucovinei – Centrul Social Cultural Sf.Ilie – Micluseni si co-finantat de Institutul Cultural Roman si Uniunea de Creatie Interpretativa a

Read More

Editia a VI-a a Turneului Muzica Palatelor Romaniei ajunge si la Cetatea Neamt

Traseul cultural – istoric al editiei a VI-a a Turneului Muzica Palatelor Romaniei, include si un recital extrordinar in Cetatea Neamt. Evenimentul  organizat de Asociatia Pro Valores si Complexul Muzeal Judetean Neamt si co-finantat de Institutul Cultural Roman si Uniunea de Creatie Interpretativta a Muzicienilor din Romania, va avea loc duminica 23 septembrie 2018, de

Read More

Editia a VI-a a Turneului Muzica Palatelor Romaniei debuteaza la Castelul Peles

In cadrul Stagiunii Sunetul Muzicii, Sala de muzica a Castelului Peles gazduieste sambata 22 septembrie 2018, de la ora 16, primul episod al editiei a VI-a a Turneului Muzica Palatelor Romaniei, organizat de Asociatia Pro Valores si finanțat de Institutul Cultural Roman si Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania.
Dupa incredibilul succes al concertului semnal care a avut loc pe 3 iunie la Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia, protagonistul evenimentului itinerant – acordeonistul Fernando Mihalache, insotit de doua instrumente deosebit de spectaculoase, rar prezente pe scenele clasice ale Romaniei: acordeon si bayan, va propune un periplu unic, plin de frumuseti sonore care strabat veacurile. Vor rasuna opusuri de la Bach la Richard Galliano, de la Mozart la Eugen Doga si Astor Piazzolla.
Accesul se face pe baza de invitatie, care poate fi obținuta scriind pe adresa: peles.ro@gmail.com.

Read More

Fernando Mihalache – la acordeon si bayan, protagonist al Turneului “Muzica Palatelor Romaniei” editia a VI-a

In perioada 22 – 30 septembrie 2018, va avea loc, in spatii pline de istorie si frumusete arhitecturala, editia a VI-a a Turneului National “Muzica Palatelor Romaniei”, organizat de Asociatia Pro Valores si finanțat de Institutul Cultural Roman si Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania.
Acordeonistul Fernando Mihalache, va concerta la: Castelul Peles (sambata 22 sept., ora 16), Cetatea Neamt (duminica 23 sept., ora 12,30), Palatul Sturdza de la Miclauseni (duminica 23 sept., ora 18), Palatul Cuza – Muzeul Unirii din Iasi (marti 25 sept., ora 18), Palatul Culturii din Iasi (miercuri 26 sept., ora 18), Cetatea de Scaun a Sucevei (joi 27 sept., ora 18), Palatul Manuc Bey de la Hincesti – Republica Moldova (vineri 28 sept., ora 17), Palatul “Teodor Cincu” – Muzeul de Istorie din Tecuci (sambata 29 sept., ora 18), Palatul Episcopal din Galati – Muzeul Istoriei, Culturii si Spiritualitatii Crestine de la Dunarea de Jos (duminica 29 sept., ora17).

Read More

Rime, Armonii si Imagini la Palatul Mogosoaia

Duminică 26 august 2018, ultima zi a Festivalului „Armonii poetice” , de la Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia, manifestare organizata de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti ai Asociatia Culturala “Pro Valores”, propune doua evenimente inedite: de la ora 12, în Lapidarium va începe un spectacol inedit, cu titlul “Dans, dans, dans…”. Pe scena se vor afla actrita Medeea Marinescu, violoncelistii Ella Bokor si Mircea Marian – componentii Duo Cello Jaya, dar si o deosebita expozitie de fotografie. 9 creatii unicat, foarte spectaculoase, inspirate de spectacole de dans contemporan si semnate de artistul vizual Alina Usurelu, vor putea fi achizitionate, dupa ce va vor bucura la Festivalul Armonii poetice.  

Ultima manifestare va avea loc de la ora 17, in sala Scoartelor, cand soprana Sorina Munteanu, pianista Viorela Ciucur si actorul Marius Bodochi, vor readuce in atentia spectatorilor creatia poetica si muzicala de la 1918, spectacolul desfasurandu-se sub titulatura “Romania 100”.    
Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută scriind pe adresa: asociatiaprovalores@gmail.com.

Read More