Turneu eveniment – “Romania MultiCulturala”

Sub genericul “Romania MultiCulturala”, actrita Lamia Beligan, soprana Silvia Sorina Munteanu si pianista Viorela Ciucur pornesc intr-un periplu poetico-muzical care va reliefa una dintre caracteristicile fundamentale ale Romaniei – multiculturalismul.
Primul spectacol va fi gazduit de Teatrul „Aureliu Manea” din Turda, marti 14 ianuarie 2020, de la ora 19. 

Read More

Turneu eveniment – “Romania MultiCulturala”

Sub genericul “Romania MultiCulturala”, actrita Lamia Beligan, soprana Silvia Sorina Munteanu si pianista Viorela Ciucur pornesc intr-un periplu poetico-muzical care va reliefa una dintre caracteristicile fundamentale ale Romaniei – multiculturalismul.
In perioara 14 – 16 ianuarie, in preajma Zilei Culturii Nationale, cele trei mari artiste vor bucura publicul din Turda, Ramnicu Sarat si Braila.
Primul spectacol va fi gazduit de Teatrul „Aureliu Manea” din Turda, marti 14 ianuarie 2020, de la ora 19. 
Pe 15 ianuarie, serata culturala eveniment, gazduita de la ora 19, de Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu” din Ramnicu Sarat, va avea o dubla semnificatie: marcarea Zilei Culturii Nationale si deschiderea anului Florica Cristoforeanu – 60 de ani de la trecerea in eternitate a marii artiste.
Ultimul spectacol din acesta prima etapa a Turneului “Romania MultiCulturala” va avea loc joi 16 ianuarie, de la ora 18,30, la Filarmonica “Lyra –George Cavadia” din Braila.

Read More

Triplu eveniment cultural la Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia

Centrul Cultural Palatele Brâncovenesti de la Mogosoaia marcheaza Ziua Culturii Nationale, printr-un triplu eveniment.
Sambata 11 ianuarie, de la ora 16, in Sala Scoartelor veti putea urmari scurtmetrajele #eoriuitati realizate de Docuart.
In colaborare cu Asociatia Pro Valores, de la ora 16,30, va incepe recitalul extraordinar sustinut de pianista Ilinca Dumitrescu. Sub genericul “Clasici ai muzicii romanesti”, vor rasuna opusuri de: Ciprian Porumbescu, George Enescu si Paul Constantinescu.
Recitalul va fi urmat de deschiderea sezonului expozitional 2020. Doi pictori consacrati: Gabriel Prundeanu (Sighetul Marmatiei) si Stelian Ghiga (Craiova), propun in spatiul de la parterul Palatului Brancovenesc, o serie de lucrari expresionist – abstracte, grupate sub titlul „Synesthesia”.

Read More

Concursul “Drumul spre celebritate” – un nou inceput

Centrul Cultural “Florica Cristoforeanu”, Asociatia “Pro Valores”, Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, prin Programul “Oportunitati la tine acasa” si Radio Romania Cultural ii invita pe tinerii artisti lirici, sa se inscrie la cea de-a XI a editie a Concursului “Drumul spre celebritate”.
Competitia se va desfasura in perioada 29 februarie – 1 martie 2020, in spatiile Centrului Cultural din Ramnicu Sarat.
Regulamentul complet si conditiile de inscriere pe: https://www.asociatiaprovalores.ro/drumul-spre-celebritate-regulament/

Read More

La Targu – Mures se incheie Turneul Citadele culturale 2019

Joi 21 noiembrie 2019, de la ora 19,00, Palatul Culturii din Targu Mures gazduieste evenimentul final al Turneului “Citadele culturale romano -maghiare”.
Protagonisti vor fi: actorul Marius Bodochi, violonistul Ladislau Csendes si pianista Dolores Chelariu.
Acestia vor dovedi ca arta uneste si creeaza punti peste timpuri si intre comunitati, iar poezii de Mihai Eminescu si Petőfi Sándor, imbinate cu sonoritati imaginate de Bartók Béla si George Enescu, imbogatesc experienta culturala a publicului de astazi.

Read More

“Calatorii europene” care transforma Braila si Galati in Citadele muzicale

Sambata 16 noiembrie si duminica 17 noiembrie 2019, serate muzicale deosebite se vor desfasura la Palatul Lyra din Braila, respectiv la Palatul Episcopal din Galati.
Sub genericul “Calatorii europene”, Ansamblul Musica Viva va propune un periplu muzical prin: Franta, Rusia, Ungaria, Germania, Austria si Romania.
Ambele recitaluri vor incepe la ora 18.

Read More

Nil Mladin, castigatorul trofeului “Dan Mizrahi” la editia a X a a Concursului “Drumul spre celebritate”

Pe 26 si 27 octombrie, in atmosfera de poveste a Palatului Brancovenesc de la Mogosoaia, s-a desfasurat editia a X-a a Concursulului International “Drumul spre celebritate”. Castigatorul Trofeului, care in acest an a purtat numele pianistului Dan Mizrahi, a fost declarat Nil Mladin.

Read More

Concert din Mozart, Strauss si Brahms in interpretarea artistilor niponi, sambata, la Castelul Peles

Stagiunea „Citadela Artelor” de la Sala de concerte a Castelului Peleș continua sambata, 26 octombrie, de la ora 16:00, cu invitati de exceptie din Japonia.Concertul va fi sustinut de laureatii Romanian International Music Competition in Japan: Keisuke Morita – violoncel, Tomoaki Ito – marimba, Kanako Kojima – clarinet, Rio Satoh – pian si soprana Kozue Kanamaru.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Romanian Music Society in Japan. Intrarea va fi libera prin rezervare solicitata la adresa rezervari.ucimr@gmail.com

Read More

Brasovul se transforma intr-o Citadela Culturala

Vineri 4 octombrie 2019, de la ora 18,30, Centrul Cultural Reduta din Brasov va gazdui un eveniment intitulat “Citadele culturale romano -maghiare”.
Protagonisti vor fi: actorul Marius Bodochi, violonistul Ladislau Csendes si pianista Dolores Chelariu.
Acestia vor dovedi ca arta unește si creeaza punti peste timpuri si intre comunitati, iar poezii de Mihai Eminescu si Petőfi Sándor, imbinate cu sonoritati imaginate de Bartók Béla si George Enescu, imbogatesc experienta culturala a publicului de astazi.
Biletele (40 lei) pot fi achizitionate pe biletmaster.ro sau la Centrul Cultural Reduta din Brasov.

Read More

Recital de pian Chiyo Hagiwara, la Castelul Peles

Stagiunea „Citadela Artelor” de la Sala de concerte a Castelului Peles continua sambata, 28 septembrie, de la ora 16:00, cu recitalul de exceptie sustinut de reputata pianista Chiyo Hagiwara din Japonia. Programul concertului va cuprinde lucrari compuse de: D. Scarlatti, W.A. Mozart, L. Van Beethoven, R. Schumann.
Evenimentul este organizat in parteneriat cu Institutul Balassi.
Intrarea va fi libera prin rezervare solicitata la adresa rezervari.ucimr@gmail.com

Read More