Ateliere atractive de lut polimeric

Ovalsart, în parteneriat cu Asociatia Pro Valores și Surprise Box București, organizează începând cu 6 iulie ateliere de modelaj cu lut polimeric. Olesea Savvateeva, artist handmade cu mare experiență, vă invită într-o oază de distracție, recreere, dar și de terapie prin artă. Vă veți bucura și veți învăța să modelați diverse figurine, bijuterii şi alte

Read More

Interferenta artelor

Sub acest titlu se pot dezvolta teze ample. Este foate interesantă relația in care culoarea și formă, declansează imaginatia sonoră.  Eu ma voi limita la a amintii cateva picturi, desene sau ilustratii celebre care au inspirat mari compozitori de-a lungul anilor. Unul dintre cele mai faimoase tablouri ale lui Sandro Botticelli, “Primavera” este o lucrare

Read More

Scriitori pe bancnotele lumii

După ce am făcut o scurtă trecere în revistă a bancnotelor din întreaga lume care aduc un omagiu muzicienilor, mi-am dat seama că după liderii politici, cei mai iubiți sau poate cu adevărat iubiți sunt scriitorii. Pe fiecare continent chipurile celor mai importanți slujitori ai literelor, creatorii comunicărilor naționale și purtătorii limbajelor naționale în întreaga

Read More

Concursul de arte plastice Ionel Perlea capata dimensiune internationala

Prima ediție a Concursului Internațional de Arte plastice care poartă numele marelui muzician Ionel Perlea, o competiție organizată de Asociatia Pro Valores, în parteneriat cu Centrul Cultural UNESCO “Ionel Perlea”, se bucură de un nou parteneriat. Centrul de excelență al Universității Naționale de Muzică din București va oferi un premiu exceptional: cea mai bună lucrare

Read More

Muzicieni pe bancnotele lumii

In zilele noastre banii nu mai sunt doar mijloc de plată, ci au devenit elemente definitorii ale puterii, influenței, elemente care arată caractere sau schimbă destine. Din cele mai vechi timpuri, viata omului, cu multiplele ei stări, evenimente, trăiri a fost însoțită de arta sunetelor. Poate și de aceea oamenii au dorit să introducă elemente

Read More

O nouă competitie a tinerilor artisti plastici – un omagiu adus dirijorului si compozitorului Ionel Perlea

Asociatia Pro Valores, în parteneriat cu Centrul Cultural UNESCO “Ionel Perlea” organizează prima ediție a Concursului Internațional de Arte plastice care poartă numele marelui muzician Ionel Perlea, un artist cu o carieră cu o carieră excepțională, de la a cărui naștere se implinesc 120 de ani, iar de la trecerea sa în eternitate marcăm în 2020, 50 de ani.  
Competiția cu premii de peste 10000 lei se adresează tuturor tinerilor talentați, iubitori ai reprezentării imaginilor artistice, iubitori ai culorilor, formelor și libertății absolute reprezentată de imaginație.
Concursul se va desfășura on-line și este dedicată tinerilor artiști plastici cu vârste de maxim 25 de ani.
Fotografiile lucrărilor și documentele necesare încrierii vor putea fi trimise în perioada 15 iunie – 20 iulie 2020, pe adresa: concursulionelperlea@gmail.com.
Regulamentul complet pe: https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-ionel-perlea-regulament/

Read More

Un nou partener se alatura eforturilor Asociatiei Pro Valores

Cum era firesc si Asociatia Pro Valores se adaptează vremurilor. Multe dintre evenimentele cu care v-am obișnuit, găzduite de somptuasele săli ale Palatului Mogoșoaia sau Castelului Peleș, desfășurate de-a lungul timpului în săli de spectacole ale centrelor culturale din întreaga țară sau in minunatele saline pe care România le are, vor fi înlocuite, cel puțin

Read More

Bianca Paraschiv castiga singurul Premiu I acordat in cadrul Concursului International de Arte plastice “Martha Bibescu” – editia I.

Concursul Internațional de arte plastice “Martha Bibescu” și-a desemnat laureații. La acestă primă ediție organizată de Asociatia Pro Valores și Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, cu sprijinul Royalart, s-au înscris 96 de concurenți cu vârste între 7 și 25 de ani, din Franța, Cipru, Irlanda, Republica Moldova și România.
Câștigătoare a fost autoarea lucrării „Licentia”, Bianca Paraschiv, o tânără de 22 de ani din Constanța, discipolă a maestrului Petru Lucaci la Universitatea Națională de Arte București. 

Read More

Se dubleaza valoarea fondului de premiere al Concursului de literatura Martha Bibescu

Asociatia Pro Valores, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești și Delirs.com au reușit să dubleze valoarea premiilor primei ediții a Concursului Internațional de literatură “Martha Bibescu”.
De asemenea, având în vedere ecourile încurajatoare ale competiției, organizatorii au făcut și alte două modificări importante: prelungirea perioadei de înscrieri până pe 20 iunie și adugarea câte unei secțiuni de vârstă (26 – 33 ani) pentru ambele genuri literare.
La competiția desfășurată exclusiv on-line, pot participa tineri cu vârste între 10 și 33 de ani, care vor fi împărțiți pe patru categorii de vârstă și două mari genuri literare: ESEU și POEZIE.

Creațiile literare și documentele necesare încrierii vor putea fi trimise până pe 20 iunie 2020, pe adresa: concursulmarthabibescu@gmail.com.
Regulamentul complet pe: https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-martha-bibescu-regulament-literatura/
Găsiți declarațiile necesare și condițiile de înscriere accesând: https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-martha-bibescu-inscrieri-literatura/

Read More

Quo Vadis, Cultura?

O ediție specială a conferințelor Round Table România va avea loc joi, 28 mai, de la ora 17:00, în direct pe platforma EnjoyTV.ro, marcând debutul unei serii noi, „Quo Vadis, Cultura?”.

Moderat de muzicologul Valentina Sandu – Dediu, primul eveniment îi va avea printre invitați pe Ștefan Gheorghiu – Președinte CREDIDAM (Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți), Dumitru Costin – Președinte BNS (Blocul Național Sindical), alături de actorul și regizorul Lucian Pavel.

Read More