Un nou partener se alatura Concursului “Citadela artelor”

Concursului Internațional de Arte plastice “Citadela artelor” se alătură Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România. ALZIAR va oferi un premiu special important, suplimentând astfel lista premiilor acestei competiții.Întrecerea cu premii generoase se adresează tuturor artiștilor talentați, iubitori ai reprezentării imaginilor artistice, iubitori ai culorilor, formelor și libertății absolute reprezentată de imaginație.
Înscrierile la concurs se desfășura on-line, până pe 28  februarie, iar participanții vor fi împărțiți pe trei categorii de vârstă. Amănunte despre conditiile de participare la aceasta competiție găsiți pe:
https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-citadela-artelor-inscrieri/

Read More

Concursul “Citadela artelor” isi mareste zestrea premiilor

Un nou partener se alătură primei ediții a Concursului Internațional de Arte plastice “Citadela artelor”. La vernisajul expoziției și premierea laureaților, care vor avea loc la Castelul Pelișor din Sinaia, sâmbătă 21 martie 2021, ora 14, zestrea de premii se mărește prin generozitatea noului partener, care este și Furnizor al Casei Regale – Sonimpex Topoloveni.Competiția cu premii foarte importante se adresează tuturor artiștilor talentați, iubitori ai reprezentării imaginilor artistice, iubitori ai culorilor, formelor și libertății absolute reprezentată de imaginație.
Întrecerea artistică se va desfășura on-line, are trei perioade de înscriere (14 decembrie 2020 – 10 ianuarie 2021, 11 ianuarie – 10 februarie 2021 și 11 – 28  februarie), iar concurenții vor fi împărțiți pe trei categorii de vârstă.

Read More

“Citadela artelor” – concursul premiilor importante si a promovării reale a tinerilor artiști plastici.

Ovalsart, câștigător al grantului oferit de Petrotel Lukoil, în parteneriat cu Asociația Pro Valores, Muzeul Național Peleș, Centrul Cultural “Aurel Stroe”, organizează prima ediție a Concursului Internațional de Arte plastice “Citadela artelor”.
Competiția se va desfășura on-line și este dedicată tinerilor artiști plastici cu vârste de maxim 25 de ani, care vor fi împărțiți pe trei categorii de vârstă.
Fotografiile lucrărilor și documentele necesare încrierii vor putea fi trimise în perioada 14 decembrie 2020 – 28 februarie 2021, pe adresa: concursul.citadela.artelor@gmail.com.
Pe lângă importante premii în bani, cele mai bune 15 lucrări vor face obiectul unor expoziții care vor fi găzduite succesiv de Castelul Pelișor și Centrul Cultural “Aurel Stroe” din Bușteni în perioada 21 martie – 17 aprilie 2021.

Read More

Concursul “Drumul spre celebritate” si-a desemnat finalistii

A XII –a ediție a Concursului “Drumul spre celebritate”, competiție care se adresează pentru prima dată păstrătorilor tradițiilor românești și-a desemnat finaliștii.
Acestia sunt vocaliștii: Sabrina Maria Aiacoboaie, Dumitru Tudor, Denisa Sănduleac, Ioana Negrilă, Andrei Alexandru Sterie, Vladuț Gurău, Constantina Orelanu, Maria Camelia Chivu, Valentina Vasia Oprea, Sabina Florina Bălan, Cristina Bercea, Teodora Florea, Anamaria Lăcătuș, Lorena Ene, Maria Șfabu; naiștii: Anais Nica și Ioan Valeriu Nae, precum și violonista Mara Otovoș.

Read More

O noua competitie a tinerilor compozitori – un omagiu adus sculptorului Constantin Brancusi

Asociatia Pro Valores organizează prima ediție a Concursului Internațional de Compoziție “Coloana Infinitului”. Particularitatea concursului constă în faptul că la compunerea unei piese participante, compozitorii vor trebui să se lase inspirați de o lucrare a lui Constantin Brâncuși. Astfel se realizează un adevărat sincretism, o adevărată relaționare peste timp între arta plastică și arta sunetelor. Selecția la acestă competiție dedicată tinerilor creatori muzicali cu vârste de maxim 35 de ani se va desfășura on-line. Partiturile în format pdf. și documentele necesare înscrierii vor putea fi trimise în perioada 1 noiembrie – 15 martie 2021, pe adresa: concursulcoloanainfinitului@gmail.com.

Read More

Recitalul pianistei Mădălina Pașol cu participarea balerinului Alin Gheorghiu în proiectul „Aventurile lui Muzicilă”

O avalanșă de sunete fermecătoare de pian va fi scena pașilor de balet, influențânu-se reciproc într-o poveste plină de magie, pentru toate vârstele. Duo-ul special format din Mădălina Pașol – pianist concertist și Alin Gheorghiu – maestru de balet va încheia proiectul „Aventurile lui Muzicilă” prin episodul mult așteptat de cei mici: „Muzicilă în lumea dansului”. Spectacolul se va desfășura exclusiv online, sâmbătă, 17

Read More

Informatii de actualitate – CONCURSUL “DRUMUL SPRE CELEBRITATE”

In urma hotatarii  Comitetului pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti prin care, printre altele, s-a interzis organizarea de evenimente culturale in spatii inchise si din cauza aparitiei unor cazuri de infectari in randul angajatilor Radio Romania, ne vedem nevoiti sa amanam organizarea finalei Concursului Drumul spre celebritate pana la o data la care situatia medicala

Read More

11 octombrie data limită de înscriere la Concursul “Drumul spre celebritate”

Doar o săptămână ne desparte de finalul perioadei de înscrieri la ediția a XII-a a Concursului “Drumul spre celebritate”. Doar o săptămână păstrătorii tradițiilor, iubitorii folclorului autentic mai au șasa afirmării reale. Competiția, la care și-au unit forțele Orchestrele și Corurile Radio, Antena Satelor, Asociaţia “Pro Valores” și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din

Read More

O nouă lucrare se alătură campaniei “Artă pentru viață”

Cel mai important pictor acuarelist al României – Corneliu Drăgan Târgoviște se alătură campaniei “Artă pentru viață”, organizată de Asociatia Pro Valores și Asociația Caritas București. Corneliu Drăgan Târgoviște, artist cu expoziții, premii și cursuri măiestrie în China, Mexic, Franta, Bulgaria, Olanda, Rusia, Slovenia, oferă pentru a fi licitată lucrarea sa “Promenada”. Cele 11 lucrări aflate

Read More

Arta pentru viata

Asociatia Pro Valores și Asociația Caritas București organizează sub titlul “Artă pentru viață” o inedită campanie de strângere de fonduri.
11 lucrări de artă plastică, semnate atât de artiști consacrați precum: pictorii Sorin Adam, Vasile Mureșan Murivale sau iconografista Carmen Paiu, dar și de tineri artiști din România, Republica Moldova și Rusia vor fi licitate în perioada 14 septembrie – 15 octombrie.
Fondurile strânse vor ajuta copiii cu vârste între 9 și 17 ani aflați în îngrijirea Centrului Casa Sfântul Ioan. 

Read More