Ateliere în cadrul Mogosoaia ClasicFest – Culturile lumii

În cadrul ediției a 12 a Mogoșoaia ClasicFest – Culturile lumii, eveniment care va fi găzduit de Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, în perioada 27 -28 mai 2023, va exista și o zona dedicată tinerilor cu abilități artistice. În pridvorul acoperit al Cuhniei se vor desfășura ateliere doesebit de interesante realizate de reprezentanții țărilor invitate.

Sâmbătă 27 mai de la ora 13,30, vă puteți bucura de tradițiile indiene, prin participarea la două ateliere: cel de desene tradiționale, coordonat de Shilpa Baia și Nicha Ravenderen, precum și cel în care Ananda Maria Aggarwal va realiza decorări cu hena.

Duminică 28 mai vor fi foarte multe atracții în zona creativă. Astfel de la ora 11, 30 China va oferi patru ateliere: acuarelă tradițională cu Maria Petculescu, împletituri noduri chinezești, coordonat de Jiang Li, caligrafie chineză, realizat de  Wei Shuhui și pictură pe măști de operă tradițională, la care vă veți lăsa inspirați de Liu Lei.

De la ora 12,45, Armenia va organiza un atelier de dansuri tradiționale, coordonatoare fiind Bela Martikian și un atelier de handmand tradițional armean realizat de Iulia Postolachi și de soția Ambasadorului Armeniei, Doamna Liana Minasian Zakharyan.

Japonia vă învită la ora 14, la un atelier de origami, susținut de Diana Chiriță.

La ediția din acest an a festivalului veți putea descoperi prin muzică, artă plastică, dans, imagini și tradiții, țări ca:  Siria, India, Franța, Mexic, Ecuador, Portugalia, China, Armenia, Japonia și România.

Timp de două zile, în spațiile de poveste, încărcate de istorie și frumos ale Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia vă veți putea bucura de: concerte, expoziții de artă plastică, fotografie, obiecte tradiționale, proiecții de filme, spectacole de dans, ateliere pentru copii.

Locurile la atelierele pentru copii și adolescenți sunt limitate. La fiecare dintre acestea vor fi acceptați maxim 10 participanți. Doritorii trebuie și exprime dorința scriind pe adresa asociatiaprovalores@gmail.com. La manifestarile din spațiile interioare ale palatului intrarea este libera in limita locurilor disponibile.

Programul complet al festivalului pe:

https://www.asociatiaprovalores.ro/mogosoaia-clasic-fest-2023/

Organizator: Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului,  Primăria Municipiului Bucureşti 

Sponsori: Pictor Shop și Moutai Romania

Parteneri: Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Ovalsart, Institutul Confucius din cadul Universității din București, Uniunea Armenilor din România, Ambasada Mexic în România, Centrul Cultural Indian Tansen, Ambasada Indiei în România, Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio Trinitas, Trinitas TV, HotNews.ro, Agerpres, Amos News, Observator cultural, Propagarta, Modernism, Bucureşteni.ro, JurnalMM.ro, onlinegallery.ro, Zile și nopti, Coolt Neamț, Roportal.ro, Agentia de carte, România pozitivă.

Leave a Reply