Armonii florale la Castelul Peles

 

In Holul de Onoare al Castelului Pelisor din Sinaia, debuteaza ediția a X-a a Stagiunii “Sunetul muzicii”, organizata de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania si Muzeul National Peles.

Sambata 31 martie 2018, de la ora 14,30, la Castelul Pelisor, sub genericul “Armonii florale”, va evolua una dintre cele mai valoroase formatii camerale romanesti –Duo Kitharsis.

Chitaristii Alexandra Petrisor si Dragos Horghidan vor intrepreta opusuri de mare dificultate, dar si spectaculozitate, create de Catalin Stefanescu Patrascu, Bela Bartok, Erik Satie, Joaquin Rodrigo si Manuel de Falla.

Formatia Duo Kitharsis a studiat in tara si in strainatate, a sustinut concerte alaturi de artisti internationali de renume in diverse festivaluri de chitara din: Romania, Germania, Franta si Italia si a fost laureate la multe competitii de mare valoare precum:  Premiul „Champagne Mailliard” la Concursul European de Muzica de Camera de la Paris, in 2014, Premiul I la Concursul „Drumul spre celebritate”, Editia a V-a, Bucuresti, tot in 2014, Premiul I la „Concorso di Esecuzione Musicale ‘Citta di Piove di Sacco” – editia a VII-a, Padova (Italia) si Marele Premiu la Concursul International de Chitara de la Olsztyn (Polonia).

 Stagiunea „Sunetul muzicii” va mijlocii si in acest an 10 intalniri intre marea muzica si iubitorii artei sunetelor, transformandu-se intr-o atracsie culturala unica pe Valea Prahovei. Recitalurile de la Castelul Peles, bijuterie arhitectonica, simbol cultural, istoric si estetic romanesc – se vor defasura in perioada martie – octombrie 2018, iar printre invitati se numara: Cvartetul cu pian “CAUDELLA”, pianista Diana Voronetskaya, chitaristul Costin Soare, acordeonistul Fernando Mihalache, Cvartetul Chordis ai invitați ai Festivalului ICon Arts. De asemenea in acest an vor avea loc si doua concerte de jazz, unul sustinut in luna mai de Toma Dimitriu & friends, iar cel de-al doilea in luna octombrie de Blue Noise.          

Accesul se face pe baza de invitatie, care poate fi obtinuta scriind pe adresa: peles.ro@gmail.com

Organizatori: Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania prin Programul “Oportunitati la tine acasa” si Muzeul National Peles

Parteneri: Banca Transilvania, ExcesMusic si Asociatia Pro Valores.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Enjoy TV, Observator cultural, Radio Trinitas, Calendar evenimente, Roportal.ro, onlinegallery.ro, JurnalMM.ro, Capital cultural, Agentia de carte, Romania pozitiva.

Leave a Reply