Analia Selis si ArgEn Tango…la Biblioteca Nationala

Luni 5 noiembrie, Biblioteca Nationala a Romaniei a gazduit un recital exceptional, o demonstratie de patriotism cultural, un spectacol unic in care soprana Sorina Munteanu, pianista Viorela Ciucur si actorul Marius Bodochi au readus in atentia spectatorilor entuziasmati creatia poetica si muzicala de la 1918.

Volumul VI al Stagiunii de Colectie, editia a II-a, este programat a-si impresiona spectatorii luni, 12 noiembrie 2018, de la ora 17,30, in sala Atrium a Bibliotecii Nationale a Romaniei (Bd. Unirii nr. 22) si este parte a proiectului ambitios „100 de ani in 100 de concerte” organizat de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, cu sprijinul Ministerului Culturii si Identitatii Nationale si a Administratiei Fondului Cultural National.

De această data va fi un spectacol pe cat de surprinzator, pe atat de spectaculos, pentru ca Analia Selis, impreuna cu ceilalti membri ai grupului ArgEnTango: violoncelistul Razvan Suma, pianistul Mariano Castro, bandoneonistul Omar Massa si violonistul Rafael Butaru, propun publicului o intalnire cu tangoul. Vor rasuna atat tangouri traditionale argentiniene, cat si tangouri celebre din repertoriul romanesc. O atractie in plus va fi prezenta perechii de dansatori Raluca Aldea – Csongor Kicsi.

Accentul expozitiei adiacente va cadea pe tiparituri valoroase. Majoritatea partiturilor apartin Editurii „Ţicu I. Eşanu”, cu ilustratii prezentandu-i pe cei care au lansat melodiile (Maria Tanase, Jean Moscopol, Virginica Popescu, Constantin Lungeanu etc.). Majoritatea melodiilor au fost lansate in cadrul spectacolelor prezentate la Teatrul de Revista „Alhambra”.

Partitura tangoului El Choclo – este o editie Salabert si conţine explicatiile teoretice ale acestui dans, realizate de maestrul de balet Louis Robert.

Gazde si ghizi printre manuscrise, tiparituri si artisti vor fi: Raluca Bucinschi si Sebastian Craciun.

Accesul este liber, in limita locurilor disponibile, pe baza inscrierii in prealabil la adresa de email: promovare@bibnat.ro 

Ansamblul ArgEnTango este alcatuit din:

ANALIA SELIS. După bine cunoscuta cariera in muzica de factura comerciala, Analia isi directioneaza activitatea catre muzica argentiniana autentica – tangoul. Cele două editii ale turneului Va place tango?, cat și proiectul de mare succes Tango Simfonic, sunt dovada clara ca tangoul este viitorul Analiei, o exprimare artistica veritabila a unui argentinian. www.analiaselis.com

RAZVAN SUMA. Solist concertist al Orchestrelor Radio si profesor la Universitatea de Muzica din Bucuresti, dezvolta o perpetua carieră internationala de solist, cele peste 1000 de concerte și recitaluri pe care le-a sustinut fiind apreciate pe toate continentele. Reprezentat de cele 12 CD-uri ale sale, Razvan este considerat unul dintre cei mai prolifici violoncelisti romani ai momentului. www.razvansuma.com

MARIANO CASTRO. Impreună cu Narcotango, Mariano Castro – in tripla calitate: interpret, compozitor si orchestrator – a fost nominalizat de doua ori la Latin Grammy Awards (2009 si 2010) la categoria Cel mai bun album de tango. Cu aceasta trupa, dar si in calitate de pianist si chitarist solist, are la activ peste 25 de turnee internationale in Europa, Statele Unite, Canada si America Latina. www.marianocastro.ro

OMAR MASSA. Ambasador al muzicii lui Piazzolla pe marile scene ale lumii, alaturi de artisti precum Placido Domingo, Omar Massa este prezent permanent pe scene ale marilor orchestre din America, Europa si Asia. Omar este component si fondator al cvartetului de bandoneoane Quatrotango si este invitat frecvent pentru a sustine masterclassuri in intreaga lume. Vine in România special pentru acest proiect. www.omarmassa.com

RAFAEL BUTARU. Concertmaestru al Operei Naționale din București, al Orchestrei Romane de Tineret a Romaniei si al Orchestrei Simfonice Nationale Romane, violonistul Rafael Butaru este o prezenta constanta pe scenele muzicale naționale si internaționale. In calitate de solist si ca invitat permanent al Festivalului SoNoRo, a sustinut concerte alaturi de muzicieni precum Gilles Apap, Daniel Rowland, Razvan Popovici, Diana Ketler si mulți altii.

Mai multe amanunte pe: www.ucimr.ro si pe pagina de Facebook.com/UCIMR

Organizatori: Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania

Co–organizator: Biblioteca Natională a Romaniei

Proiect co-finanțat de: Ministerul Culturii si Identitatii Nationale si Administratia Fondului Cultural National

Parteneri: Programul Oportunitati la tine acasa (dezvoltat de UCIMR), Exces Music si Asociatia Pro Valores

Parteneri media: Enjoy TV, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Bucuresteni.ro, Agentia de carte, Romania pozitiva.

Volumul 7 al Stagiunii de colectie va avea loc luni, 26 noiembrie, de la ora 17:30, atunci cand cei mai valorosi tineri muzicieni, laureati al Concursului “Drumul spre celebritate” ediția a IX-a, desfasurat la inceputul lunii la Palatul Mogosoaia, vor evolua in fata marelui public, intr-o gala care nu trebuie ratata.

Leave a Reply